Reseptit
yli 60 min
8

Tateilla maustettu lanttugratiini

Alkusyksyn kuivattu tattisato antaa hienostuneen säväyksen mehukkaalle lanttugratiinille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lanttugratiini:

1,2 kg lanttuja
25 g voita
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
2 tl sinappia
1 valkosipulinkynsi
1 dl kuivattuja tatteja
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1/2 dl aasialaisia pankokorppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko lantut neljään osaan. Viipaloi palat esimerkiksi mandoliinilla ohuiksi. Laita kattilaan kerma, hunaja ja sinappi. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja kiehauta seos. Hienonna leikkurissa kuivatut tatit hienoksi jauheeksi. Lisää parmesaaniraaste sekä pankojauhot ja sekoita.

2. Sulata voi vuoassa kuumassa uunissa. Lado lanttuviipaleet noin 2 litran uunivuokaan kerroksittain. Ripottele väleihin mausteita ja puolet tatti-juustoseoksesta. Valuta kermaseos vuokaan lanttujen päälle.

3. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 45 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja levitä loppu muruseos pinnalle. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, anna vetäytyä ja jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Lisää lanttua pöytään:

Marokkolainen lanttupaistos saa makunsa Ras el Hanout -mausteseoksesta.

Marokkolaishenkinen lanttupaistos

lanttu-bataattilaatikko

Lanttu-bataattilaatikko

kermaiset lanttukuutiot

Kermaiset lanttukuutiot

Ruoka.fi: Inkiväärilanttulaatikko

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tateilla maustettu lanttugratiini

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X