Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Lihapiirakka

Peltilihapiirakka on herkku, jonka suosio on taattu. Piirakka on kotiruokien klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan, saunailtaan tai teehetkeen. Tällä perinteisellä, Kotilieden ruokatoimittajien laatimalla reseptillä, onnistut taatusti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lihapiirakan taikina

4 dl maitoa
1 rkl hiivaa
2 tl suolaa
1 muna
250 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
noin 650 g (10 dl) vehnäjauhoja

Lihapiirakan täyte

2 dl riisisuurimoita
4 dl keitettyä naudanlihaa tai paahdettua jauhelihaa
1 kuullotettu sipuli
2 keitettyä kananmunaa
1 tl suolaa
valkopippuria

Valmistusohje

Lihapiirakka, joka onnistuu aina.

1. Kuumenna maito käden lämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Anna piirakkataikinan kohota noin 20 minuuttia.

2. Keitä huuhdottu riisi suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja anna jäähtyä hieman. Keitä kananmunat ja paahda jauheliha tai jauha keitetty liha. Silppua kuoritut kananmunat haarukalla. Sekoita täytteen ainekset.

3. Jaa piirakkataikina kahteen hieman erisuureen osaan. Kauli suurempi leivinpaperiarkin kokoiseksi, muutaman millin paksuiseksi piirakkapohjaksi. Kierrä taikinalevy kaulimen ympärille ja siirrä sen varassa pellille. Levitä lihatäyte piirakkapohjalle, jätä noin 3 cm sivuilta ilman täytettä.

4. Kauli pienempi pala yhtä ohueksi levyksi ja nosta se kanneksi täytteen päälle. Voitele reunat vedellä ja käännä ne piirakan reunoiksi. Painele liitoskohta haarukalla. Voitele lihapiirakka munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista lihapiirakkaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Katso myös nämä piirakkareseptit:

Quiche Lorraine eli kinkku-juustopiirakka
Lohikulibjaka eli lohipiirakka 
Pinaatti-fetapiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lihapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X