Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mandariinijuustokakku

Mandariinijuustokakku saa pinnallensa kauniin marmorikuvion. Uunissa karamellisoidut mandariinit viimeistelevät hyydytettävän raikkaan juustokakun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Mandariinijuustokakku, pohja

  • 300 g digestivekeksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 mandariinia
  • 300 g appelsiinimarmeladia

Karamellisoidut mandariinit

  • 2 mandariinia
  • 2 ½ dl vettä
  • 3 dl sokeria

Valmistusohje

Mandariinijuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Murskaa 300 grammaa digestivekeksejä tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita joukkoon 75 grammaa voisulaa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 25 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita neljä liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkaa 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 250 grammaa maitorahkaa ja desilitra kuohukermaa isossa kulhossa tasaiseksi. Lisää desilitra sokeria, teelusikallinen vaniljasokeria ja sekoita.

4. Raasta kahden hyvin pestyn mandariinin kuori hienoksi raasteeksi. Kuumenna yhden mandariinin mehu (1⁄4 dl) pienessä kattilassa ja liuota puristellut liivatelehdet mehuun huolellisesti. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu mandariininkuori.

5. Levitä 3⁄4 eli 225 grammaa appelsiinimarmeladia keksipohjan päälle. Kaada tuorejuustotäyte päälle. Tasoita kakun pinta.

6. Lusikoi kakun pinnalle muutama pisara appelsiinimarmeladia ja tee veitsen terällä tai cocktailtikun kärjellä pintaan marmorikuvioita.

7. Anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa yön yli.

8. Valmista karamellisoidut mandariinit. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Leikkaa mandariinit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta kolme desilitraa sokeria sekä kaksi ja puoli desilitraa vettä kattilassa. Keitä mandariiniviipaleita sokeriliemessä puolisen tuntia. Nosta mandariiniviipaleet leivinpaperille uunipellille yhdeksi kerrokseksi. Kuivata mandariineja uunissa 45– 60 minuuttia.

9. Koristele mandariinijuustokakku ennen tarjoilua karamellisoiduilla mandariiniviipaleilla.

Vinkki! Vähintään yhtä ihana on limoncellojuustokakku. Nappaa ohje!

mandariinijuustokakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Jouluinen kirsikka-juustokakku.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mandariinijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.