Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limoncello-tiramisu

Limoncello-tiramisu on kesäinen ja hurmaavan kirpeä versio perinteisestä tiramisusta. Limoncello-tiramisu maustetaan sitruunatahnalla eli lemon curdilla ja savoyardi-keksit kostutetaan kahvin sijaan limoncello-liköörissä. Katso helppo ohje!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Limoncello-tiramisu

  • 4 kanamunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 250 g mascarponea
  • ½ dl lemon curdia
  • 1 dl limoncelloa
  • 200 g savoyardin keksejä

Päälle

  • 1–2 dl lemon curdia
  • sitruunan viipaleita
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Katso videota, miten limoncello-tiramisu valmistetaan:

Limoncello-tiramisu valmistuu helposti näin:

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.
  2. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja lemon curd. Vatkaa nopeasti tasaiseksi.
  3. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerit napakaksi vaahdoksi.
  4. Kääntele valkuaisvaahto keltuaisvaahdon joukkoon kolmessa erässä, jotta vaahto säilyttää kuohkeuden.
  5. Kasta savoyardi-keksit nopeasti limoncelloon ja asettele keksejä vierekkäin vuoan pohjalle yksi kerros. Lisää päälle puolet vaahdosta. Lisää vielä toinen kerros liköörissä kastettuja keksejä. Lisää loput vaahdosta ja tasoita.
  6. Lisää pinnalle lopuksi kerros lemon curdia ja tasoita sileäksi. Koristele sitruunaviipaleilla ja esimerkiksi syötävillä kukilla.
  7. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit myös valmistaa lemon curdin helposti itse.

Limoncello-tiramisu
Limoncello-tiramisu on herkullinen ja raikas jälkiruoka aikuiseen makuun. © Alina Koskela

Lue myös Anna.fi: Sitruuna-marenkitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limoncello-tiramisu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.