Limoncello-tiramisu
Limoncello-tiramisu on kesäinen ja hurmaavan kirpeä versio perinteisestä tiramisusta. Limoncello-tiramisu maustetaan sitruunatahnalla eli lemon curdilla ja savoyardi-keksit kostutetaan kahvin sijaan limoncello-liköörissä. Katso helppo ohje!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Limoncello-tiramisu
- 4 kanamunaa
- 2 rkl sokeria
- 250 g mascarponea
- ½ dl lemon curdia
- 1 dl limoncelloa
- 200 g savoyardin keksejä
Päälle
- 1–2 dl lemon curdia
- sitruunan viipaleita
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
Katso videota, miten limoncello-tiramisu valmistetaan:
Limoncello-tiramisu valmistuu helposti näin:
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.
- Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja lemon curd. Vatkaa nopeasti tasaiseksi.
- Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerit napakaksi vaahdoksi.
- Kääntele valkuaisvaahto keltuaisvaahdon joukkoon kolmessa erässä, jotta vaahto säilyttää kuohkeuden.
- Kasta savoyardi-keksit nopeasti limoncelloon ja asettele keksejä vierekkäin vuoan pohjalle yksi kerros. Lisää päälle puolet vaahdosta. Lisää vielä toinen kerros liköörissä kastettuja keksejä. Lisää loput vaahdosta ja tasoita.
- Lisää pinnalle lopuksi kerros lemon curdia ja tasoita sileäksi. Koristele sitruunaviipaleilla ja esimerkiksi syötävillä kukilla.
- Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit myös valmistaa lemon curdin helposti itse.
Lue myös Anna.fi: Sitruuna-marenkitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Limoncello-tiramisu