Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limoncellosorbetti

Tee raikas limoncellosorbetti sitruunan kuoreen ja hyödynnä koko hedelmä. Herkullisen makea limoncellosorbetti toimii niin virkistävänä jälkiruokana kuin täydellisenä makupaletin puhdistajanakin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Limoncellosorbetti

  • 2 sitruunan vuoltu kuori
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl glukoosisiirappia
  • 1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 4 rkl limoncelloa eli sitruunalikööriä

Valmistusohje

Katso videolta, miten limoncellosorbetti valmistetaan:

Limoncellosorbetti valmistuu helposti näin:

  1. Pese ja kuivaa sitruunat. Vuole sitruunoista keltainen osa kuorimaveitsellä pieneen kattilaan. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Keitä minuutin ajan. Nosta seos jäähtymään. Purista sitruunoista mehut ja lisää kattilaan liköörin kanssa. Anna seoksen jäähtyä. Siivilöi seos.
  2. Jäädytä seos jäätelökoneessa. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, pakasta seos kannellisessa rasiassa ja sekoita 2 tunnin jälkeen puolen tunnin välein. Jäätyminen kestää yhteensä noin 4 tuntia.

Vinkki! Jos haluat tarjota sorbetin sitruunan kuorista, leikkaa hedelmäosat irti kuorista esim. greippiveitsellä. Jäädytä sitruunankuoria sorbetin jäätymisen ajan. Jaa limoncellosorbetti jääkylmiin sitruunan kuoriin ja tarjoa heti.

Vinkki! Tee itse myös limoncelloa.

limoncellosorbetti
Limoncellosorbetti on näyttävä tarjottava sitruunankuoresta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2024.

Lue myös Anna.fi: Limoncello-mousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limoncellosorbetti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.