Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limoncello-valkosuklaajuustokakku

Limoncello-valkosuklaajuustokakkuun tuo sitruunalikööri raikkaan säväyksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16 annosta

Ainekset

Limoncello-valkosuklaajuustokakun pohja:

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 ps (180 g) kookoshiutaleita

Limoncello-valkosuklaatäyte:

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (396 g) kondensoitua maitoa
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl sitruunalikööriä eli limoncelloa

Valmistusohje

Limoncello-juustokakku leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele tahmea taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 175 asteessa 15 minuuttia.

2. Vähennä lämpö 150 asteeseen. Sulata täytettä varten paloiteltu valkosuklaa mikrossa. Notkista huoneenlämpöiset tuorejuustot kulhossa ja sekoita joukkoon kondensoitu maito ja kananmunat. Lisää valkosuklaa  ja likööri ja sekoita täytteen ainekset.

3. Valuta täyte vuokaan. Paista kakkua noin tunti. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen vuoasta irrottamista.

Katso myös: 10 parasta juustokakkua, joilla hurmaat taatusti!

Lisää reseptejä: Appelsiinijuustokakku Valkosuklaa-juustokakku Ruoka.fi: Jäädytetty kinuskijuustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limoncello-valkosuklaajuustokakku

Valitsen jonkun muun!

Aika paha kommentoida kun ohje puuttuu. Tosi outo.😬

Otasilmäkäteen

Miten niin puuttuu? Siinähän se on kun klikkaat auki aineksien vierestä 😂

A

Tämä on meidän äidin bravuuri, niin herkullista! Nyt aion kokeilla itsekin, tosin sitruunamehua limoncellon tilalle.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.