Limoncello-valkosuklaajuustokakku

Limoncello-valkosuklaajuustokakku 

60+
min
16 annosta
yli 60 min
Limoncello-valkosuklaajuustokakkuun tuo sitruunalikööri raikkaan säväyksen.

Ainekset

Pohja

50 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ps (180 g) kookoshiutaleita

Täyte

100 g valkosuklaata
2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (396 g) kondensoitua maitoa
3 kananmunaa
1/2 dl sitruunalikööriä eli limoncelloa

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele tahmea taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 175 asteessa 15 minuuttia.

2. Vähennä lämpö 150 asteeseen. Sulata täytettä varten paloiteltu valkosuklaa mikrossa. Notkista huoneenlämpöiset tuorejuustot kulhossa ja sekoita joukkoon kondensoitu maito ja kananmunat. Lisää valkosuklaa  ja likööri ja sekoita täytteen ainekset.

3. Valuta täyte vuokaan. Paista kakkua noin tunti. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen vuoasta irrottamista.

Lisää reseptejä:
Appelsiinijuustokakku
Valkosuklaa-juustokakku
Ruoka.fi: Jäädytetty kinuskijuustokakku

30.01.2016
Kotiliesi toimitus
Sampo Korhonen/Otavamedia