Lipstikka-linssikeitto
Ainekset
- 200 g keltaisia linssejä
- 4 lipstikanlehteä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 rkl öljyä tai voita
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl hunajaa
- suolaa
- 8 dl vettä
- tuoretta lipstikkaa
Valmistusohje
- Huuhtele linssit hyvin.
- Silppua lipstikka ja sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja kuutioi.
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota silputut kasvikset öljyssä, lisää laakerinlehdet, kurkuma, hunaja ja suola sekä linssit ja lopuksi vesi.
- Anna keiton porista hiljalleen matalalla lämmöllä. Sekoita välillä, jottei keitto ota pohjaan.
- Silppua keiton pinnalle tuoretta pienilehtistä lipstikkaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lipstikka-linssikeitto