Reseptit

Lipstikka-linssikeitto

Ainekset

  • 200 g keltaisia linssejä
  • 4 lipstikanlehteä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • 8 dl vettä
  • tuoretta lipstikkaa

Valmistusohje

Lipstikkalinssikeitto
  1. Huuhtele linssit hyvin.
  2. Silppua lipstikka ja sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat ja kuutioi.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota silputut kasvikset öljyssä, lisää laakerinlehdet, kurkuma, hunaja ja suola sekä linssit ja lopuksi vesi.
  4. Anna keiton porista hiljalleen matalalla lämmöllä. Sekoita välillä, jottei keitto ota pohjaan.
  5. Silppua keiton pinnalle tuoretta pienilehtistä lipstikkaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lipstikka-linssikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.