Punainen linssikeitto
Punainen linssikeitto valmistuu edullisista raaka-aineista. Soppaan voi upottaa myös nahistuneet jääkaapin vihanneslokeron kasvikset.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Punainen linssikeitto
- 3 dl punaisia linssejä
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 lehtisellerinvartta
- 1 ½ rkl rypsiöljyä
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 ½ tl currya
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 prk (à 400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 8 dl vettä
- 4 perunaa
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Punainen linssikeitto valmistuu helposti näin:
- Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lehtisellerinvarsien kanssa pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä mausteiden kanssa muutama minuutti. Lisää kattilaan kuorittu ja raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet.
- Lisää tomaatit, tomaattipyree ja vesi. Painele tomaatteja hieman rikki kauhalla kattilan reunaa vasten. Anna keittopohjan kiehahtaa.
- Kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat keiton joukkoon murustettujen liemikuutioiden ja mausteiden kanssa. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Tarkista maku ja tarjoa punainen linssikeitto leivän tai sämpylöiden kera.
Vinkki! Valmista keittoa iso satsi ja hyödynnä rippeet seuraavana päivänä. Valmista tähteistä maukas kananmunacurry.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.
Lue myös Anna.fi: Paras linssikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punainen linssikeitto