Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punainen linssikeitto

Punainen linssikeitto valmistuu edullisista raaka-aineista. Soppaan voi upottaa myös nahistuneet jääkaapin vihanneslokeron kasvikset.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punainen linssikeitto

  • 3 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 3 lehtisellerinvartta
  • 1 ½ rkl rypsiöljyä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 ½ tl currya
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 prk (à 400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 8 dl vettä
  • 4 perunaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Punainen linssikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa lehtisellerinvarsien kanssa pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä mausteiden kanssa muutama minuutti. Lisää kattilaan kuorittu ja raastettu inkivääri ja valkosipulinkynnet.
  3. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja vesi. Painele tomaatteja hieman rikki kauhalla kattilan reunaa vasten. Anna keittopohjan kiehahtaa.
  4. Kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat keiton joukkoon murustettujen liemikuutioiden ja mausteiden kanssa. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Tarkista maku ja tarjoa punainen linssikeitto leivän tai sämpylöiden kera.

Vinkki! Valmista keittoa iso satsi ja hyödynnä rippeet seuraavana päivänä. Valmista tähteistä maukas kananmunacurry.

punainen linssikeitto
Punainen linssikeitto rikastetaan kasviksilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.

Lue myös Anna.fi: Paras linssikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punainen linssikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.