
Lohi airfryerissa
Lohi paahtuu airfryerissa vaivatta herkullisen meheväksi ja vieläpä sähköä säästäen. Tarjoa kala samalla paistettujen uuniperunoiden kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lohi airfryerissa
- 400 g lohifileetä (ruodotonta)
- 4 rkl suolaa (suola huuhdellaan pois ennen paistoa)
Valmistusohje
Lohi airfryerissa valmistuu helposti näin:
- Ota 400 grammaa ruodotonta lohifileetä. Ripottele lohifileen päälle neljä ruokalusikallista suolaa. Kääri lohi leivinpaperiin ja nosta paketti kylmään tunniksi.
- Ota lohi jääkaapista, pese ylimääräinen suola pois ja kuivaa kalan pinta. Asettele lohi airfryeriin nahkapuoli alaspäin. Paista airfryerissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Lohi on kypsää, kun rikot sen pintaa vähän ja alta paljastuu kauniin pinkki sisus. Jos lohesta tulee valkoinen proteiini ulos, on se mennyt ylikypsäksi. Hyvä sisälämpö lohelle on noin 50 astetta. Paistoaika riippuu koneen tehoista.
Vinkki! Tarjoa lohi airfryerissa kypsennettyjen uuniperunoiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2023.
Lue myös Anna.fi: Sinappikuorrutettu rapea uunilohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohi airfryerissa