
Smetanalohi – Anni Hautalan suosittu uunilohi
Smetanalohi eli uunilohi Anni Hautalan tapaan on helppo ja nopea ruoka. Uunilohessa yhdistyvät smetana, juusto ja katkaravut.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Smetanalohi eli uunilohi Anni Hautalan tapaan
- 500 g lohifileetä
- 1 kpl sipulia
- 1 sitruunan mehu
- ½ tl suolaa
- 180 g katkarapuja
- 120 g smetanaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Smetanalohi eli uunilohi Anni Hautalan ohjeella valmistuu helposti näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Nosta lohifilee koreareunaiseen uunivuokaan.
- Hienonna sipuli.
- Purista lohen päälle sitruunamehua ja ripottele suolaa.
- Lisää lohen päälle sipulit ja sulatetut ja valutetut katkaravut. Sekoita smetana ja tuorejuusto. Lusikoi lohen päälle.
- Paista smetanalohi uunissa 20 minuuttia, saat keskeltä vielä vähän roseen kalan. Paista pidempään jos haluat täysin kypsän lopputuloksen.
Vinkki! Anni Hautala pitää 25–45 minuutin pitkästä paistoajasta, sillä heillä tykätään vähän kuivemmasta lohesta.
Vinkki! Käytä halutessasi maustettua tuorejuustoa tai mausta maustamaton tuorejuusto vielä tillillä, mustapippurilla ja sitruunalla.
Lue myös marokkolaisen uunilohen resepti.
Lue myös Anna.fi: Uunilohi kolmella tavalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Smetanalohi – Anni Hautalan suosittu uunilohi
kala on aina ruokaisaa varsinkin jos se on tuoretta
Eipä tuon sörsselin alta paljon lohi enää lohelta maistu.
Ootkos kokeillut. Ei kannata arvostella eikä tuomita ennenkuin on tehnyt ja maistanut
Mitä katkaravuille tehdään?
En ole lähettänyt tätä ennemmin vaikka tämä ohjelma niin väittää. Ohjeessa ei sanota mutta laittaisin ehkä jäisenä. Olen tehnyt ilman katkiksia
Ohjeessa ei sanota mutta laittaisin ehkä jäisenä. Olen tehnyt ilman katkiksia