Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Smetanalohi – Anni Hautalan suosittu uunilohi

Smetanalohi eli uunilohi Anni Hautalan tapaan on helppo ja nopea ruoka. Uunilohessa yhdistyvät smetana, juusto ja katkaravut.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Smetanalohi eli uunilohi Anni Hautalan tapaan

  • 500 g lohifileetä
  • 1 kpl sipulia
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ tl suolaa
  • 180 g katkarapuja
  • 120 g smetanaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Valmistusohje

Smetanalohi eli uunilohi Anni Hautalan ohjeella valmistuu helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Nosta lohifilee koreareunaiseen uunivuokaan.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Purista lohen päälle sitruunamehua ja ripottele suolaa.
  5. Lisää lohen päälle sipulit ja sulatetut ja valutetut katkaravut. Sekoita smetana ja tuorejuusto. Lusikoi lohen päälle.
  6. Paista smetanalohi uunissa 20 minuuttia, saat keskeltä vielä vähän roseen kalan. Paista pidempään jos haluat täysin kypsän lopputuloksen.

Vinkki! Anni Hautala pitää 25–45 minuutin pitkästä paistoajasta, sillä heillä tykätään vähän kuivemmasta lohesta.

Vinkki! Käytä halutessasi maustettua tuorejuustoa tai mausta maustamaton tuorejuusto vielä tillillä, mustapippurilla ja sitruunalla.

Lue myös marokkolaisen uunilohen resepti.

Lue myös Anna.fi: Näin teet uunilohen kolmella tavalla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Smetanalohi – Anni Hautalan suosittu uunilohi

mainio

kala on aina ruokaisaa varsinkin jos se on tuoretta

Määvaan

Eipä tuon sörsselin alta paljon lohi enää lohelta maistu.

RL

Ootkos kokeillut. Ei kannata arvostella eikä tuomita ennenkuin on tehnyt ja maistanut

En tajunnut ohjetta

Mitä katkaravuille tehdään?

RL

En ole lähettänyt tätä ennemmin vaikka tämä ohjelma niin väittää. Ohjeessa ei sanota mutta laittaisin ehkä jäisenä. Olen tehnyt ilman katkiksia

RL

Ohjeessa ei sanota mutta laittaisin ehkä jäisenä. Olen tehnyt ilman katkiksia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.