Reseptit
30-60 min
4

Anni Hautalan nopea uunilohi

Tässä Anni Hautalan ohjeen mukaan tehtävässä helpossa ja nopeassa uunilohessa yhdistyvät smetana, juusto ja katkaravut. Ohje on Annin ruokakirjasta (Otava).

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Anni Hautalan nopea uunilohi:

500 g lohifileetä
1 sipuli
1 sitruunan mehu
suolaa
180 g pakastekatkarapuja
200 g tuorejuustoa
120 g smetanaa
sitruunaa, tilliä, suolaa ja pippuria

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Aseta lohifilee koreareunaiseen uunivuokaan.
  3. Hienonna sipulit. Purista lohen päälle sitruunamehu ja lisää suolaa. Aseta lohi uunivuokaan.
  4. Lisää lohen päälle sipuli ja ravut. Sekoita smetana ja tuorejuusto. Käytä halutessasi maustettua juusto tai mausta maustamaton tillillä, suolalla, pippurilla ja sitruunalla.
  5. Paista uunissa 20 minuuttia, saat keskeltä vielä vähän roseen kalan. Paista pidempään jos haluat täysin kypsän lopputuloksen.
  6. Anni Hautala pitää 25–45 minuutin pitkästä paistoajasta, sillä heillä tykätään vähän kuivemmasta lohesta.

Katso myös marokkolaisen uunilohen resepti.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anni Hautalan nopea uunilohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X