Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalacarpaccio

Lohi-kuha carpaccio sopii hyvin juhlapöytään. Pakastamisen ansiosta voit tehdä sen jo hyvissä ajoin ennen juhlia valmiiksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

  • 200 g lohta
  • 200 g kuhaa (2 pienehköä filettä)
  • 1 sitruunan mehu
  • valkopippuria
  • merisuolaa
  • (oliiviöljyä)
  • pinaatin tai salaatin lehtiä

Valmistusohje

  1. Pyydä kalakauppiasta leikkaamaan lohi suuriksi ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Laita kuhafileet kahden paperin tai muovin väliin ja painele ne kaulimella ohuemmiksi.
  2. Levitä työlaudalle kelmu ja nosta siihen kuhafileet limittäin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sivele fileet sitruunamehuun kastetulla siveltimellä, rouhi päälle pippuria ja suolaa. Nosta kuhan päälle ohuet lohiviipaleet ja mausta ne samalla tavalla sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Kiedo fileet kelmun avulla kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi.
  3. Laita rulla pakastimeen.
  4. Ota kalarulla pakastimesta noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Leikkaa kohmeisesta pötköstä viipaleita ja aseta ne tarjolle vihreiden lehtien päälle tarjoiluvadille. Tarkista maku. Pinnalle voit sivellä öljyä ja rouhia suolaa ja pippuria.
  • Tarjottavan etuna on, että kalakäärön voi valmistaa jo useita päiviä ennen tarjoamista pakastimeen.
  • Jos lohi-kuha carpaccio tarjotaan osana bufettipöytää, riittää tämä määrä reilusti kymmenelle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalacarpaccio

Sinun täytyy kommentoidaksesi.