
Lohi-kurkkurullat
Lohi-kurkkurullat on nopea ja helppo tarjottava. Rullat sopivat erinomaisesti alkupalaksi kuohuviinin kanssa. Kauniin värinen kirjolohenmäti viimeistelee rullat. Rulliin kannattaa pistää cocktailtikut, jotta ne pysyvät paremmin koossa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kurkkurullat
- 2 kurkkua
Lohitäyte
- 150 g lämminsavulohta
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ prk ranskankermaa (á 150 g)
- ¼ tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
- 2 rkl tilliä
Koristelu
- 2-3 rkl kirjolohenmätiä
- 2 rkl tuoretta tilliä
Valmistusohje
Lohi-kurkkurullat tehdään helposti näin.
- Tee ensin täyte. Hienonna 150 grammaa lämminsavulohta käsin tai haarukalla pienemmiksi. Notkista 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa kulhossa ja lisää puoli purkkia eli 75 grammaa ranskankermaa. Lisää lohi ja mausta 1/4 teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella sitruunapippuria. Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Laita kylmään odottamaan.
- Pese kaksi kurkkua. Leikkaa kurkusta juustohöylällä pituussuunnassa pitkiä siivuja. Levitä siivut leikkuulaudalle.
- Lusikoi lohi täytettä kurkkusiivulle ja levitä veitsellä koko matkalle, jätä reunoista vajaaksi. Rullaa toisesta päästä tiukaksi rullaksi ja pistä tikulla, ettei rulla pääse aukeamaan. Laita tarjoiluvadille, täyte ylöspäin.
- Koristele lohi-kurkkurullat juuri ennen tarjoilua. Laita pieni nokare mätiä rullien päälle ja koristele lohi-kurkkurullat tillillä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.
Katso myös: Suupaloja kalasta – näitä juhlaherkkuja et voi vastustaa!
Anna.fi/ruoka: Sienisalaatti-kurkkurullat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohi-kurkkurullat