
Lohimedaljongit
Tutut lohimedaljongit pukeutuvat juhlan kunniaksi raikkaaseen sitruunaan. Jännittävä kardemummamauste sopii loistavasti lohelle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lohimedaljongit
- 4 lohimedaljonkia
- 1 sitruuna viipaloituna
Mausteseos
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl merisuolaa
- ¼ tl kardemummaa
- ¼ tl korianterinsiemeniä
- ¼ tl juustokuminansiemeniä
- ¼ tl chilihiutaleita
Valmistusohje
Lohimedaljongit valmistuvat helposti näin:
- Hienonna kaikki mausteseoksen ainekset eli yhden sitruunan raastettu kuori, yksi valkosipulinkynsi, teelusikallinen merisuolaa, 1/4 teelusikallinen kardemummaa, 1/4 teelusikallinen korianterinsiemeniä, 1/4 teelusikallinen juustokuminansiemeniä ja 1/4 teelusikallinen chilihiutaleita morttelissa sileäksi.
- Levitä mausteseosta neljän lohimedaljongin pintaan molemmille puolille.
- Kuumenna pinnoitettu pannu ja paista medaljongit molemmilta puolilta parin minuutin ajan.
- Nosta kalat lautaselle ja pidä medaljongit lämpiminä 50-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.
- Koristele annokset sitruunaviipaleilla.
- Tarjoa lohimedaljongit juhlapöydässä bulgursalaatin kera.
Vinkki! Näin teet medaljongit. Leikkaa lohifileestä 4 noin 4 cm:n paksuista viipaletta. Leikkaa keskelle viilto nahkaan asti, mutta älä leikkaa läpi. Avaa pala medaljongiksi niin, että nahka taipuu keskeltä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2023.
Lue myös Anna.fi: Hoisin-uunilohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohimedaljongit