Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohkoperunat airfryerissa

Lohkoperunat airfryerissa ovat pottuherkkujen parhaimmistoa. Lohkoperunoiden pitää olla päältä rapeita ja sisältä pehmeitä. Airfryerilla onnistut niiden valmistuksessa energiaa säästäen, helposti ja nopeasti. Onnistu ja täydellinen lopputulos!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lohkoperunat airfryer-laitteessa

  • 1 kg yleis- tai jauhoisia perunoita
  • ¼ tl oliivi- tai rypsiöljyä spraypullosta
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Lohkoperunat airfryer-laitteessa valmistuvat helposti näin:

  1. Pese ja harjaa kilo yleis- tai jauhoisia perunoita. Jos käytät kiinteitä perunoita, niiden paistoaika on pidempi. Älä missään nimessä kuori perunoita. Lohkoperunoihin pitää jättää kuori. Kuoressa on paljon makua ja suurin osa vitamiineista piileskelee juuri kuoren alla.
  2. Leikkaa perunat koosta riippuen neljään tai kahdeksaan osaan ikään kuin veneen muotoon. Lohkoperunat voivat olla veneperunoiden mallisia.
  3. Asettele perunalohkot reunalliseen astiaan. Suihkauta päälle yksi suihkaus ruokaöljyä eli noin 1/4 teelusikallista oliivi- tai rypsiöljyä spraypullosta. Ravistele perunoita vähän, että pieni öljymäärä tarttuu kaikkiin perunoihin.
  4. Kaada perunat ilmafriteerauskeittimen astiaan. Riippuen astian koosta, täytä sen verran, että pohja peittyy. Jos kaikki perunat eivät mahdu kerralla, tee lohkoperunat airfryer-laitteessa parissa erässä.
  5. Paista perunoita 200 asteessa 12–15 minuuttia. Ravista perunoita paiston puolivälissä. Jos käytät kiinteitä perunoita lisää paistoaikaa noin viidellä minuutilla.
  6. Mausta valmiit perunat noin yksi neljäsosa teelusikallisella suolaa. Rouhi suola suolamyllyllä, niin saat sen tasaisesti eikä sitä tulee liikaa.

Vinkki! Tekisitkö airfryerissa myös siivet? Kurkkaa ohje siipiin airfryerissa.

Lue myös Anna.fi: Sipsit uunissa tai airfyerissa

© Sanna Mansikkamäki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohkoperunat airfryerissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.