Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kievin kana

Kievin kana tai kiovan kana on klassikkoruoka, joka vie kielen. Broilerin fileepihvit täytetään maustevoilla, paneroidaan ja paistetaan pannulla rapeiksi. Mehevä kanaruoka on tärkeä osa ukrainalaista ruokakulttuuria.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kievin kana

  • 4 broilerin rintafileepihviä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä

Maustevoi

  • 100 g voita
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl persiljaa hienonnettuna
  • ¼ tl suolaa

Paistamiseen

  • 2 rkl rypsiöljyä tai voita

Valmistusohje

Kievin kana valmistuu helposti näin:

  1. Valmista ensin maustevoi. Sekoita sata grammaa voita, kaksi ruokalusikallista hienonnettua persiljaa, yhdestä kahteen hienonnettua valkosipulinkynttä, ja 1/4 teelusikallinen suolaa. Taputtele maustevoi levyksi paperin päällä ja laita pakastimeen.
  2. Ota neljä broilerin rintafileepihviä. Tee broilerileikkeisiin esimerkiksi fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. 
  3. Leikkaa jähmettynyt voi paloiksi, työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut cocktailtikuilla.
  4. Ota kolme syvää lautasta. Mittaa yhdelle desilitra vehnäjauhoja ja toiselle puolitoista desilitraa korppujauhoja sekä teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen mustapippuria. Riko kolmannelle lautaselle kaksi kananmunaa ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kaksi ruokalusikallista vettä. 
  5. Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki. 
  6. Kuumenna paistinpannulla kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä tai voita. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta. 
  7. Nosta broilelripihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paistovuokaan. Paista kievin kana 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Poista cocktailtikut ja tarjoa.

Vinkki! Tarjoa kievin kana uunissa paahdettujen timjamiperunoiden sekä kuumennettujen pakasteherneiden kera.

kievin kana

Lue myös Anna.fi: Näin teet mehevät broilerirullat kasvispedillä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kievin kana

Sinun täytyy kommentoidaksesi.