Kanakorma
Kanakorma vie makumatkalle Intiaan. Korman salaisuus on mantelijauhe ja reilusti mausteinen, kunnolla paistettu makupohja. Säädä chilin määrä oman maun mukaan. Korma ei ole perinteisesti voimakkaan tulinen, vaan chili tuntuu mausteisuudessa taustalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kanakorma, maustetahna:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl kanelia
- ½ tl jauhettua kardemummaa
Lisäksi
- 400 g maustamattomia broilerin rintafileitä
- 1 ruukku korianteria
- 4 rkl gheetä tai ruokaöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
- 2 dl kermaa
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl manteleita
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kanakorma valmistuu helposti näin:
- Kuori kaksi valkosipulinkynttä, sipuli ja inkivääri. Raasta sipuli raastimen isolla terällä ja valkosipulit ja inkivääri pienellä. Tarvitset kaksi ruokalusikallista inkivääriä. Mittaa kippoon mausteet eli kaksi teelusikallista jauhettua korianteria, kaksi teelusikallista juustokuminaa, teelusikallinen chilijauhetta, teelusikallinen paprikajauhetta, teelusikallinen kurkumaa, teelusikallinen kanelia ja puoli teelusikallista jauhettua kardemummaa.
- Ota 400 grammaa maustamattomia broilerin rintafileitä. Pilko broilerinfileet neljään palaan. Hienonna ruukku korianteria.
- Laita iso, korkeareunainen paistinpannu liedelle ja lisää neljä ruokalusikallista gheetä tai ruokaöljyä. Lisää mausteet ja kuumenna pikkuhiljaa niin, että mausteet kiehahtavat. Varo, ettet polta niitä.
- Laita mausteiden joukkoon sipulit, valkosipuli- ja inkivääriraaste ja kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä. Paista noin 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes mausteet ja raasteet kypsyvät pannulla tahnamaiseksi.
- Kaada joukkoon tölkki kookosmaitoa, kaksi desilitraa kermaa ja lisää desilitra mantelijauhetta. Sekoita hyvin ja laita broileripalat kastikkeeseen. Hauduta currya 30–40 minuuttia. Sekoita kastiketta aika ajoin.
- Paahda desilitra manteleita kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Mausta kastike teelusikallisella suolaa ja lisää mantelit ennen tarjoilua.
Vinkki! Tarjoa kanakorma keitetyn riisin ja naanleivän kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.
Lue myös Anna.fi: Butter chicken eli intialainen voikana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanakorma