Reseptit
30-60 min
6

Maa-artisokkakeitto mallasmurun kera

Maa-artisokka on mukuloiden kuningas. Maku piilee juuri kuoren alla, joten älä kuori niitä. Pese vain hyvin. Tarvitset juhlavaan keittoon vain kolme ainesta. Ei voisi olla helpompaa!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maa-artisokkakeitto:

1 kg maa-artisokkaa
3 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 tl suolaa
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

Mallasmuru:

1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
10 g kuivattuja sieniä, esim. tatteja tai sikurirouskuja
1 dl kaljamallasrouhetta
50 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki mallasmurun ainekset sulatettua voita lukuun ottamatta keskenään tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Kaada sekoituskulhoon ja lisää joukkoon voi. Sekoita hyvin. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 160 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes muru on saanut vähän paahteisuutta pintaansa, mutta varo polttamasta sitä. Jäähdytä ja käytä koristeluun.

2. Pese maa-artisokat, mutta älä kuori niitä. Laita mukulat kattilaan kerman ja maidon kanssa. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä. Soseuta sileäksi ja mausta suolalla sekä muskotilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi kuumaa kasvislientä, jos et halua paksua keittoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Herkutellaan maa-artisokkakeitolla:

suppis-maa-artisokkakeitto

Suppilovahvero-maa-artisokkakeitto ja macadamia-granola

valkoinen juureskeitto

Kuohkea juureskeitto

Maa-artisokkakeitto Bistro o Matin tapaan

Markon maa-artisokkakeitto

Anna.fi: Maa-artisokkatryffelikeitto

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maa-artisokkakeitto mallasmurun kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X