Maarian tuoksuheinäjäädyke
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 dl Maarian tuoksuheinäsiirappia tai marjasiirappia
- 5 dl kuohukermaa
- 0.5 dl (ruoko)tomusokeria
- 4 kananmunan keltuaista
- 0.5 dl (ruoko)tomusokeria
Lisäksi:
- makusiirappia
- marjoja
Valmistusohje
- 10 annosta
- valmistusaika 15 minuuttia
- jäädytys 10 tuntia
1. Kuumenna siirappi liedellä tai mikrossa.
2. Vaahdota tomusokeri ja keltuaiset sekä tomusokeri ja kerma.
3. Lisää kuuma siirappi keltuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes seos jäähtyy. Lisää kermavaahto ja kaada seos annoskuppeihin tai parfaitvuokaan. Anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään. Tarjoa Maarian tuoksuheinäsiirapin tai muun makusiirapin ja marjojen kanssa.
- VINKKI: Maarian tuoksuheinäsiirappia valmistaa Ylläksen Pihvikeisari. Muita makusiirappeja saa hyvin varusteluista ruoka- ja herkkukaupoista. Makusiirappia voi tehdä itsekin keittämällä marja-tai hedelmämehua sekä sokeria, kunnes seos on sakeaa siirappia. Sokeria lisätään puolet nestemäärästä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maarian tuoksuheinäjäädyke