Maisemakahvilan raperperipiirakka on hitti. Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maisemakahvilan marjapiirakka

Maisemakahvilan marjapiirakan legendaarinen ohje on Katariina Pylsyltä. Voit valmistaa ohjeella erilaisia marja- ja hedelmäpiiraita, kun käytät raparperi- tai omenapaloja, tai karviaisia, mustikoita, vadelmia, puolukoita tai viinimarjoja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta

Ainekset

muruseos:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 250 g sulatettua voita tai margariinia

pohjataikina:

  • noin ½ muruseoksesta
  • 2 dl piimää
  • 1 kananmuna

täyte:

  • 1 l raparperipaloja, omenaa tai marjoja
  • 2 tölkkiä (2 x 250 g) maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 tl vaniljasokeria

pinnalle:

  • noin ½ muruseoksesta

Valmistusohje

Maisemakahvilan marjapiirakka tehdään näin:

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen kulhoon. Käytä suurin osa muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä noin kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan varattuun muruseokseen piimä ja muna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripota päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, tai marjoja, kuten karviaisia, mustikoita, vadelmia, puolukoita tai viinimarjoja.

4. Sekoita rahka, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle muruseos ja paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Alkuperäinen ohje on saatu Hämeenkyrön Maisemakahvilasta Katariina Pylsyltä.

Katso myös: Maisemakahvilan raparperipiirakka on kesän hittileivonnainen – oletko jo maistanut tätä herkkua?

Katso myös Anna.fi/ruoka: Marjamurupiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maisemakahvilan marjapiirakka

susku

vihdoin helppo resepti. nopea tehdä ja sopii hyvin omaishoitajalle kun aikaa ei ole tuusaamiseen vaan saa äkkiä hyvää. kiitos

Eila

Todella herkullista 👍

Sinun täytyy kommentoidaksesi.