
Maisemakahvilan marjapiirakka
Maisemakahvilan marjapiirakka on legendaarinen ohje Katariina Pylsyltä. Voit leipoa ohjeella erilaisia marja- ja hedelmäpiiraita, kun käytät raparperi- tai omenapaloja, tai karviaisia, mustikoita, vadelmia, puolukoita tai viinimarjoja.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Maisemakahvilan marjapiirakka, muruseos
- 8 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g sulatettua voita tai margariinia
Pohjataikina
- ½ muruseoksesta
- 2 dl piimää
- 1 kananmuna
Täyte
- 1 l marjoja
- 500 g maitorahkaa
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- ½ muruseoksesta
Valmistusohje
Maisemakahvilan marjapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen kulhoon. Käytä suurin osa muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä noin kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan varattuun muruseokseen piimä ja muna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripota päälle noin litra marjoja, kuten karviaisia, mustikoita, vadelmia, puolukoita tai viinimarjoja.
4. Sekoita rahka, sokeri ja munat sekä vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Ripottele lopuksi pinnalle muruseos ja paista maisemakahvilan marjapiirakka 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Vinkki! Marjojen sijaan piirakka onnistuu mainiosti myös omenoista ja raparperista.
Alkuperäinen ohje on saatu Hämeenkyrön Maisemakahvilasta Katariina Pylsyltä.
Lue myös: Maisemakahvilan raparperipiirakka on kesän hittileivonnainen – oletko jo maistanut tätä herkkua?
Lue myös Anna.fi: Marjamurupiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maisemakahvilan marjapiirakka
vihdoin helppo resepti. nopea tehdä ja sopii hyvin omaishoitajalle kun aikaa ei ole tuusaamiseen vaan saa äkkiä hyvää. kiitos
Todella herkullista 👍