
Makea mallasleipä
Makea mallasleipä saa makua ja mehevyyttä omenamehusta- ja soseesta. Tästä taikinasta leivot kaksi leipää, voit ilahduttaa toisella vaikkapa naapuria. Taikinasta voi tehdä myös pikkuisia leipiä annosvuoissa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Maidoton
Ainekset
Omenainen mallasleipä:
- 2 dl vettä
- 1.5 dl maltaita
- 2.5 dl omenasosetta
- 3 dl omenamehua
- 50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
- 2 dl siirappia
- 1 rkl suolaa
- 0.5 dl öljyä
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 3 dl ruisjauhoja
- noin 7 dl hiivaleipäjauhoja
Makean mallasleivän pinnalle:
- 1 dl siirappia
- tilkka vettä
Valmistusohje
Makea mallasleipä leivotaan näin:
Varaa aikaa maltaiden liotukseen yön yli. Tämän mallasleivän valmistusaika on noin kaksi tuntia.
- Mittaa maltaat kulhoon. Kaada maltaiden päälle kädenlämpöinen vesi ja liota maltaita vedessä yli yön.
- Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, omenasose, mausteet, rasva ja jauhot. Alusta pehmeä taikina. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
- Jaa taikina kahteen leipävuokaan ja kohota. Paista makea mallasleipä 175-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu kypsymiseen noin tunti. Voitele kypsät leivät vedellä löysennetyllä siirapilla, jotta ne saavat kauniin värin.
Katso myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse tehtynä – Kotilieden parhaat reseptit
Lue myös Anna.fi/Mukana Maku: Vaivaton pataleipä IPA-olueesta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makea mallasleipä