omenainen mallasleipä, makea mallasleipä Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makea mallasleipä

Makea mallasleipä saa makua ja mehevyyttä omenamehusta- ja soseesta. Tästä taikinasta leivot kaksi leipää, voit ilahduttaa toisella vaikkapa naapuria. Taikinasta voi tehdä myös pikkuisia leipiä annosvuoissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta

Ainekset

Omenainen mallasleipä:

  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl maltaita
  • 2.5 dl omenasosetta
  • 3 dl omenamehua
  • 50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
  • 2 dl siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 3 dl ruisjauhoja
  • noin 7 dl hiivaleipäjauhoja

Makean mallasleivän pinnalle:

  • 1 dl siirappia
  • tilkka vettä

Valmistusohje

Makea mallasleipä leivotaan näin:

Varaa aikaa maltaiden liotukseen yön yli. Tämän mallasleivän valmistusaika on noin kaksi tuntia.

  1. Mittaa maltaat kulhoon. Kaada maltaiden päälle kädenlämpöinen vesi ja liota maltaita vedessä yli yön.
  2. Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, omenasose, mausteet, rasva ja jauhot. Alusta pehmeä taikina. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
  3. Jaa taikina kahteen leipävuokaan ja kohota. Paista makea mallasleipä 175-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu kypsymiseen noin tunti. Voitele kypsät leivät vedellä löysennetyllä siirapilla, jotta ne saavat kauniin värin.
Omenainen mallasleipä, makea mallasleipä
Omenainen mallasleipä on mehevä. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse tehtynä – Kotilieden parhaat reseptit

Lue myös Anna.fi/Mukana Maku: Vaivaton pataleipä IPA-olueesta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makea mallasleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.