Reseptit
alle 30 min
4

Himahella

Maksaa venetsialaiseen tapaan

Fegato alla veneziana eli maksaa venetsialaiseen tapaan on italialainen klassikko, joka valmistuu nopeasti muutamasta aineksesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g puhdistettua vasikan- tai naudanmaksaa
2 isoa keltasipulia
2 rkl voita
1/2 dl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
nippu tuoretta salviaa tai persiljaa
1- 1 1/2 dl valkoviiniä
1 rkl lihafondia

Valmistusohje

 

  1. Puolita sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuumenna puolet öljystä ja voista pannulla. Lisää sipulit ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää kansi päälle ja anna hautua kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita välillä.
  2. Viipaloi maksa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu. Paista pippurilla ja suolalla maustetut maksaviipaleet nopeasti molemmin puolin voissa. Yhdistä maksa ja sipuliseos. Lisää pannulle valkoviini ja lihafondi, sekoita. Kypsennä muutama minuutti. Tarkista maku.
  3. Tarjoa heti polentan tai perunasoseen kanssa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.