Reseptit
30-60 min
2

Maksapatee mustaherukoiden kera

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g naudan- tai broilerinmaksaa
170 g pekonia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
rasvaa kuullottamiseen
4 paahtoleipäviipaletta
2 dl kermaa
3 munaa
1 rkl sherryä tai konjakkia
1 tl suolaa
(tai 2 anjovisfileetä ja 1 tl lientä)
mustapippuria myllystä
2 tl timjamia

pinnalle:

5 dl pakastettuja mustaherukoita
1 dl laimentamatonta mustaherukkamehua
1 dl glögiä
4 liivatelehteä
0.5 dl vettä

Valmistusohje

1. Jos käytät broilerinmaksaa, sulata se ja valuta siivilässä. Silppua pekoni. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota rasvassa. Poista paahtoleipäviipaleista kuoret.
2. Mittaa kaikki pateen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Kaada seos kahteen pateevuokaan tai yhteen leipävuokaan ja kypsennä vesihauteessa 175-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia.
3. Anna pateen jäähtyä. Sekoita jäiset marjat, mehu ja glögi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista pehmeät liivatelehdet vedestä ja sulata kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos marjojen joukkoon ja lusikoi seos pateen pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia ja korista yrteillä.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maksapatee mustaherukoiden kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X