Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkakuppikakut

Mehevät mansikkamuffinit muuttuvat suloisiksi kuppikakuiksi, kun kuorrutat ne voikreemillä ja koristelet vaaleanpunaisilla sokerikristalleilla ja kandeeratuilla ruusunterälehdillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Mansikkakuppikakut

  • 200 g mansikoita
  • 2.5 dl sokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 munaa
  • ¾ dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Mansikkakuppikakut, lisäksi

  • muffinivuokia

Mansikkakuppikakut, voikreemikuorrutus

  • 150 g voita
  • 250 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kuumaa vettä

Mansikkakuppikakut, koristelu

  • vaaleanpunaisia sokerikristalleja
  • kandeerattuja ruusun terälehtiä

Valmistusohje

Mansikkakuppikakut leivotaan helposti näin:

  1. Paloittele mansikat.
  2. Mittaa kulhoon sokeri ja sekoita joukkoon pehmennyt rasva, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi mansikat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina tukeviin muffi nivuokiin tai muffi nipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää kuuma vesi ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kermavaahtomaisen pehmeää ja kuohkeaa.
  5. Levitä kuorrute muffinien päälle lastan avulla. Koristele mansikkakuppikakut sokerikristalleilla ja kandeeratuilla ruusun terälehdillä. Säilytä viileässä.

    Vinkki! Jos muffinssivuoat tummuvat paiston aikana, sujauta muffinit puhtaisiin valkoisiin vuokiin ennen tarjoilua.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkakuppikakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.