Reseptit
12
Kiitos

Mansikka-cupcakes-leivonnaiset

Mehevät mansikkamuffinit muuttuvat suloisiksi kuppikakuiksi, kun kuorrutat ne voikreemillä ja koristelet vaaleanpunaisilla sokerikristalleilla ja kandeeratuilla ruusunterälehdillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mansikkamuffinit

200 g mansikoita
2.5 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 munaa
3/4 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Lisäksi:

muffinivuokia

voikreemikuorrutus:

150 g voita
250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kuumaa vettä

koristeeksi:

vaaleanpunaisia sokerikristalleja
kandeerattuja ruusun terälehtiä

Valmistusohje

 

  1. Paloittele mansikat.
  2. Mittaa kulhoon sokeri ja sekoita joukkoon pehmennyt rasva, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi mansikat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina tukeviin muffi nivuokiin tai muffi nipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää kuuma vesi ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kermavaahtomaisen pehmeää ja kuohkeaa.
  5. Levitä kuorrute muffinien päälle lastan avulla. Koristele sokerikristalleilla ja kandeeratuilla ruusun terälehdillä. Säilytä viileässä.
  • VINKKI! Jos muffinssivuoat tummuvat paiston aikana, sujauta muffinit puhtaisiin valkoisiin vuokiin ennen tarjoilua.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikka-cupcakes-leivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X