Mansikkakääretorttu
Kesän ensimmäinen mansikkakakku valmistetaan kääretorttupaloista. Marjakääretorttu on kesän helppo herkku.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mansikkakääretorttu
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Mansikkakääretorttu, täyte ja koristelu
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g vaniljarahkaa
- ½ dl tomusokeria
- 250 g mansikoita
Mansikkakääretorttu, pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Mansikkakääretorttu leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele tasaiseksi.
2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista uunissa 225 asteessa noin 7 minuuttia.
3. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten pohjapaperi varoen.
4. Vaahdota kerma. Notkista vaniljarahka ja tomusokeri kulhossa ja nostele joukkoon kermavaahto. Nosta rahkaseosta noin pari desiä pursotinpussiin ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Sekoita lopun rahkaseoksen joukkoon noin 10 perattua ja paloiteltua mansikkaa. Säästä loput mansikat koristeluun.
5. Levitä rahka-mansikkaseos torttulevylle. Kääri tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti.
6. Leikkaa mansikkakääretorttu viipaleiksi ja pinoa halutessasi viipaleet lomittain tarjoiluvadille. Pursota pinnalle loppu rahkaseos. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!
Lue myös Anna.fi: Kääretorttuleivokset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkakääretorttu