Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rullattu kääretorttukakku

Kääretorttulevyistä koottu rullattu kääretorttukakku kuorrutetaan sveitsiläisellä marenki-voikreemillä ja täytetään raikkaalla limetti-kermaseoksella. Sateenkaariraidat tehdään koristelastalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Kääretorttupohja (HUOM! LEIVO 2 KPL)

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Vadelmatäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl limetticurdia
  • 1 dl vadelmahilloa

Sveitsiläinen marenki-voikreemi

  • 300 g voita
  • 5 kananmunan valkuaista
  • 300 g (3 1/2 dl) sokeria
  • 1 tl vaniljauutetta

Koristelu

  • 3-5 eriväristä pastaväriä

Valmistusohje

Rullattu kääretorttukakku valmistuu helposti näin:

  1. Kuutioi 300 grammaa marenki-voikreemiin tulevaa voita ja anna lämmetä huoneenlämmössä kääretorttupohjien teon ajan.
  2. Vatkaa viisi huoneenlämpöistä kananmunaa ja kaksi desilitraa sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet eli kaksi desilitraa perunajauhoja ja puolitoista teelusikallista leivinjauhetta. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nostellen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperiarkille. Irrota paistopaperi ja käännä pohja uudelleen, jotta paistopinta jää alapuolelle. Rullaa pohja kevyesti rullalle ja anna jäähtyä toisen levyn ja täytteen teon ajan. Valmista toinen kääretorttu samoin tavoin.
  3. Vatkaa 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, kaksi desilitraa kuohukermaa ja desilitra limetticurdia samassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Rullaa kääretorttupohjat auki ja jaa kermaseos tasaisesti molempien levyjen paistopinnoille. Lusikoi päälle desilitra vadelmahilloa nokareina. Levitä hieman lastalla. Leikkaa molemmat pohjalevyt pituussuunnassa kahteen osaan. Kääri yksi suikale rullalle ja nosta rulla pyöreän kakkualustan päälle pystyyn. Kietaise seuraavat suikaleet rullan ympärille, jolloin kakku suurenee.
  4. Nosta viisi valkuaista ja 300 grammaa sokeria metallikulhoon ja nosta kulho vesihaudekattilan päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Sekoita aineksia pallovispilällä 15 minuutin ajan tai kunnes seos näyttää 58–60 asteiselta. Siirrä kulho jääpaloilla viilennetyn vesiastian päälle. Vatkaa marenkiseosta 10 minuuttia tai kunnes seos jäähtyy 24 asteiseksi ja on paksua ja kiiltävää. Lisää 300 grammaa huoneenlämpöistä voita kuutio kerrallaan samalla huolella vatkaten. Jatkaa vatkaamista, kunnes kaikki voi on lisätty. Älä säikähdä, vaikka seos näyttää juoksettuvan, vaan vatkaa vielä muutama minuutti. Seos muuttuu sileäksi. Mausta seos teelusikallisella vaniljauutetta.
  5. Nosta rullattu kääretorttukakku alustan avulla pyörivän jalustan päälle ja kiinnitä teipillä. Levitä 1⁄3 marenki-voikuorrutuksesta ensin kakun pinnalle sekä reunojen yli ja sen jälkeen reunoille. Tasoita paletti veitsellä. Nosta kakku jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  6. Toista kreemin levitys kahteen kertaan samoin tavoin. Tee kakun reunoista terävät. Pursota eri pastaväreistä pieniä pisteitä reunoille. Aloita raitojen vetäminen kakun alareunasta. Vedä sahalaitaisella koristeraapalla kakun reunaa pitkin alhaalta ylös samalla toisella kädellä alustaa pyörittäen. Nosta rullattu kääretorttukakku tarjoiluvadille.

Vinkki! Katso myös sateenkaarikakku ja mansikkakääretorttukakku.

rullattu kääretorttukakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2023.

Lue myös Anna.fi: Näillä vinkeillä teet täydellisen kuohkean kääretorttupohjan – kokeile ihania ideoita kääretortun täytteisiin ja koristeluun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rullattu kääretorttukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.