Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkakääretorttukakku

Mansikkakääretorttukakku ihastuttaa kevään kaikissa juhlissa! Jos mansikkakakun pinta eli kerrosten reunat eivät millään pysy siisteinä, voit peittää kakun kokonaan mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla. Halutessasi voit myös kuorruttaa pinnan kermavaahdolla. Tällöin pystykerrokset paljastuvat syöjille kakkua leikatessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Mansikkakääretorttukakku, pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Mansikkakääretorttukakku, kostutus

  • 1 dl maitoa

Mansikkakääretorttukakku, täyte

  • 1 dl mansikkahilloa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 200 g mansikkarahkaa
  • 2 dl mansikkahilloa

Mansikkakääretorttukakku, koristelu

  • 1 dl mansikoita
  • 1 dl marenkeja
  • 3 rkl syötäviä kukkia esim. pihakukkia kuten villiorvokkeja tai ruiskaunokkia

Valmistusohje

Mansikkakääretorttukakku leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa neljä kananmunaa ja 1 1/2 desilitraa sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eli yksi desilitra vehnäjauhjoja, puoli desilitraa perunajauhoja ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta vaahtoon ja sekoita varovasti nostellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.
  3. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy päälle. Irrota pohjapaperi heti varovasti vetäen, mutta jätä paperi päälle, kunnes pohja on jäähtynyt.
  4. Leikkaa torttupohjan reunat suoriksi. Levitä pohjalle yksi desilitra mansikkahilloa. Sekoita 250 grammaa mascarponejuustoa, 200 grammaa rahkaa ja yksi desilitra mansikkahilloa keskenään. Levitä täyte hillon päälle.
  5. Leikkaa pohja pidemmän sivun suuntaisesti 6 sentin suikaleisiin. Leikkaa terävällä veitsellä siten, että painat veitsen kerralla pohjaan asti. Vältä veitsellä ”sahaamista”, niin saat reunoista siistimmät. Rullaa kakkusuikale ja nosta rulla irtopohjaisen kakkuvuoan päällä olevalle leivinpaperille. Kierrä tämän palan ympärille loput suikaleet yksi kerrallaan. Jos kakusta tulee pienempi kuin irtopohjavuokasi, kierrä kakun ympärille kaksinkertainen, kakun korkuinen foliosuikale kakkua tukevoittamaan. Kiinnitä irtopohjavuoan reunat ja peitä vuoka kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  6. Poista kakun ympäriltä foliosuikale. Leivinpaperin avulla voit nostaa kakun haluamallesi tarjoilualustalle ja sen jälkeen voit poistaa ylimääräisen leivinpaperin.
  7. Koristele mansikkakääretorttukakku tuoreilla mansikoilla, marenkimurulla ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Yhdestä kääretorttupohjasta syntyy halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen kakku. Jos haluat isomman kakun, tee kaksi pohjaa ja tuplamäärä täytettä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2021.

Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Kääräisty mansikkakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkakääretorttukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.