mansikkakääretorttukakku
Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Mansikkakääretorttukakku

Mansikkakääretorttukakku on hauska, näyttävä ja helppotekoinen. Kesän ensimmäinen mansikkakakku valmistetaan kääretorttupaloista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kääretorttu:

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja koristelu

2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
½ dl tomusokeria
250 g mansikoita
Mainos

Pinnalle

tomusokeria

Valmistusohje

Mansikkakääretorttukakku leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten pohjapaperi varoen.

2. Vaahdota kerma. Notkista vaniljarahka ja tomusokeri kulhossa ja nostele joukkoon kermavaahto. Nosta rahkaseosta noin pari desiä pursotinpussiin ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Sekoita lopun rahkaseoksen joukkoon noin 10 perattua ja paloiteltua mansikkaa. Säästä loput mansikat koristeluun.

3. Levitä rahka-mansikkaseos torttulevylle. Kääri tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti.

4. Leikkaa kääretorttu annosviipaleiksi ja pinoa viipaleet lomittain tarjoiluvadille. Pursota pinnalle loppu rahkaseos. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.

Lisää reseptejä:

Täytekakku puolessa tunnissa
Mansikkatäytteinen nakukakku
Ruoka.fi: Mansikka-juustokakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikkakääretorttukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X