Mansikkapirtelö
Mansikkapirtelö on nostalgiaherkku, joka maistuu koko perheelle. Helppo herkku valmistuu muuamassa minuutissa kourallisesta raaka-aineita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Mansikkapirtelö
- ½ l vaniljajäätelöä
- 3 dl maitoa
- 250 g pakastemansikoita
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
- 2 dl kermavaahtoa
- ½ dl karkkirakeita, nonparelleja tai mariannerouhetta
Valmistusohje
Mansikkapirtelö valmistuu helposti näin:
- Nosta 250 grammaa pakastemansikoita hetkeksi huoneenlämpöön sulamaan.
- Mittaa puoli litraa vaniljajäätelöä, kolme desilitraa maitoa, pakastemansikat, ruokalusikallinen sokeria ja teelusikallinen vaniljaa kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Kaada mansikkapirtelö laseihin, pursota halutessasi päälle kermavaahtoa ja viimeistele karkkirakeilla, nonparelleilla tai mariannerouheella ja tarjoile heti.
Vinkki! Jos kaipaat pirtelön kanssa rapeaa rouskuteltavaa, leivo kaveriksi mansikkamarenkeja.
Lue myös Anna.fi: Maidoton mangopirtelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkapirtelö