Mansikkaviinerit
Pidä aina voitaikinaa pakastimessa. Helpot mansikka- ja mustikkaviinerit leivotaan valmiista taikinalevyistä yllätysvieraille tai päiväkaffelle makeannälän iskiessä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Mansikkaviinerit, pohja
- 1 pkt (5 kpl) voitaikinalevyjä (pakaste esim. Myllyn Paras)
Mansikkaviinerit, täyte
- 100 g vaniljakreemijauhetta
- 400 ml kookosmaitoa
- 250 g mansikoita tai mustikoita
Mansikkaviinerit, kiille
- ½ dl hyytelösokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Mansikkaviinerit leivotaan helposti näin:
- Levitä viisi valmista voitaikinalevyä leikkulaudalle. Leikkaa kohmeiset levyt puoliksi neliöiksi. Leikkaa neliönmuotoisen palan kahteen vastakkaiseen nurkkaan reunojen suuntaiset viillot. Nosta uloimmat kulmat keskelle ja paina tiukasti kiinni. Saat näin kauniin viinerin, joka on helppo täyttää.
- Paista viinereitä 225 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Lämmitä yksi tölkki kookosmaitoa ja sekoita joukkoon sata grammaa vaniljakreemijauhetta. Lusikoi valmis täyte pursotinpussiin ja jäähdytä. Pursota täytettä viinerin keskelle.
- Leikkaa 250 grammaa mansikoita ohuiksi viipaleiksi, jos ne ovat suuria. Pienet voi käyttää kokonaisina, myös mustikat voi käyttää kokonaisina. Asettele marjat vaniljakreemin päälle.
- Keitä yksi desilitra vettä ja puoli desilitraa hyytelösokeria nopeasti. Valele marjojen pinta nesteellä pullasutia tai lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä hetken huoneenlämmössä. Jos kiille hyytelöityy kattilaan, sitä voi lämmittää uudelleen. Tarjoa mansikkaviinerit tuoreina.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2021.
Lue myös: Viinerit leivotaan lehteviksi
Lue myös Anna.fi/ruoka: Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkaviinerit