Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Manteligazpacho

Manteligazpacho on kylmä espanjalainen keitto, jossa maistuu myös valkosipuli

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
17  annosta

Ainekset

  • 250 g kuorittuja kokonaisia manteleita
  • 6 dl jääkylmää vettä
  • 100 g kuivahtanutta vaaleaa leipää, josta kuoret poistettu
  • 8-10 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl sherry- tai balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippurirouhetta

Koristeekisi

  • ½ dl paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Jos käytät kuorimattomia manteleita, kalttaa ne. Kasta mantelit kiehuvaan veteen ja kuori. 2. Laita tehosekoittimeen mantelit, leipä ja valkosipulinkynnet.  Lisää vesi koneen käydessä ja käytä konetta kunnes seos on tahnamaista. Lisää öljy ja etikka ohuena nauhana keiton sekaan. 3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. 4. Jaa keitto lastenruokapurkkeihin tai juomalaseihin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Manteligazpacho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.