Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelikala

Mantelikala on klassikkoruoka, joka valmistetaan edullisesta pakasteseitistä. Mantelilla maustettu kermainen kastike loihtii kalasta herkkua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mantelikala

  • 400 g pakasteseitiä annospaloin
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 dl ruokakermaa
  • ¾ dl mantelilastuja
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna

Pinnalle

  • ½ dl mantelilastuja

Valmistusohje

Mantelikala valmistuu helposti näin:

  1. Sulata 400 grammaa pakasteseitiä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita fileet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria.
  2. Sekoita kaksi desilitraa ruokakermaa, 3/4 desilitraa mantelilastuja, kaksi ruokalusikallista korppujauhoja, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Anna turvota 5 minuuttia. 
  3. Levitä kermaseos kalojen päälle. Ripottele pinnalle puoli desilitraa mantelilastuja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarjoa mantelilkala esimerkiksi purjomuusin ja raikkaan salaatin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Mantelikuhaa ja seesamikastiketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelikala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.