Mantelikala
Mantelikala on klassikkoruoka, joka valmistetaan edullisesta pakasteseitistä. Mantelilla maustettu kermainen kastike loihtii kalasta herkkua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Mantelikala
- 400 g pakasteseitiä annospaloin
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria rouhittuna
- 2 dl ruokakermaa
- ¾ dl mantelilastuja
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
Pinnalle
- ½ dl mantelilastuja
Valmistusohje
Mantelikala valmistuu helposti näin:
- Sulata 400 grammaa pakasteseitiä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita fileet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria.
- Sekoita kaksi desilitraa ruokakermaa, 3/4 desilitraa mantelilastuja, kaksi ruokalusikallista korppujauhoja, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Anna turvota 5 minuuttia.
- Levitä kermaseos kalojen päälle. Ripottele pinnalle puoli desilitraa mantelilastuja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarjoa mantelikala esimerkiksi purjomuusin ja raikkaan kaalisalaatin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Mantelikuhaa ja seesamikastiketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelikala