
Marenkikakku
Marenkikakku on kahvipöydän vastustamaton herkku. Tämä marenkiherkku on varsinainen suklaaunelma. Sen välissä, päällä ja koristeena on suklaata.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Marenki:
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
Marenkikakun väliin ja päälle:
- 100 g suklaata
- 6 dl kuohukermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
koristeeksi:
- 50 g suklaata
- tuoreita marjoja tai kirsikoita
- pikkumarenkeja
Valmistusohje
Marenkikakku valmistuu näin.
- Sekoita valkuaiset ja sokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
- Piirrä leivinpaperille kaksi kakkuvuoan kokoista ympyrää. Käännä paperi nurinpäin, niin piirros ei tartu marenkiin. Pursota massapussilla ja sileällä tyllalla marenkilevyjä. Aloita pursotus keskipisteestä ja etene reunoihin.
- Kuivata marenkilevyt 100 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes levyt ovat kuivat.
- Sulata suklaata ja sivele sillä marenkilevyjen toinen puoli ohuelti. Näin marenki pysyy rapeana.
- Mausta puolet vaahdoksi vatkatusta kermasta kaakaojauheella. Levitä kaakao-kermavaahtoa marenkilevylle, nosta toinen levy päälle suklaapuoli alaspäin. Tasoita reunat.
- Pursota loput kermasta kakun päälle. Koristele suklaalastuilla ja seulo pinnalle kaakaojauhetta. Koristele marenkikakku halutessasi marjoilla sekä pikkumarengeilla.
Vinkit: Jos haluat suoriutua kakun teosta nopeasti ja helposti tee marenkikakku valmiista marenkilevyistä. Teet vain täytteen ja koristelet kakun ja helppo marenkikakku valmiista marengista on valmis. Marenkeja voi ostaa myös hätävaraksi, sillä marengit säilyvät hyvin kuivassa paikassa. Täytteen voi tehdä sen mukaan, mitä kotona sattuu olemaan. Esimerkiksi viipaloitu banaani tai muuthedelmät ja marjat sopivat hyvin.
Katso myös: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin valmistuu täydellinen marenki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marenkikakku