Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marenkiunelma

Ainekset

valmiita marenkilevyjä tai itse tehtyjä:

  • 4 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria (125 g)
  • 2 dl tomusokeria (100 g)
  • 1.5 rkl perunajauhoja (15 g)

täyte:

  • 0.5 l marjoja (mansikoita, kirsikoita, vadelmia)
  • sokeria, sitruunamehua
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 tölkkiä maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • koristeeksi syötäviä kukkia

Valmistusohje

 

  1. Erota kananmunista keltuaiset yksitellen siten, ettei valkuaisten joukkoon pääse yhtään keltuaista, muuten valkuaiset eivät vatkaannu kovaksi vaahdoksi. Myös vatkauskulhon on oltava ehdottoman puhdas. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää hienoa sokeria pieninä erinä vähän kerrallaan ja vatkaa aina välillä kunnolla. Jatka vatkaamista, kunnes sokeri liukenee vaahtoon ja vaahto on kiiltävää ja jäykkää.
  3. Seulo vaahtoon perunajauhot ja tomusokeri keskenään sekoitettuina. Sekoita puuhaarukalla, kunnes vaahto on tasaista.
  4. Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan noin 18 cm pyörylöitä. Pursota marenkiseoksesta leivinpaperille samankokoinen ristikko ja pyöreä alusta. Pursota lopusta marenkiseoksesta toiselle pellille 1-2 rengasta leivinpaperin päälle (halkaisijaltaan noin 18 cm).
  5. Laita pellit uuniin 50 asteeseen. Jätä uuninluukku hieman raolleen eli työnnä uuninluukun väliin teräshaarukka tai lusikka, niin ilma pääsee kiertämään. Anna marenkien kypsyä ja kuivua yön yli uunissa miedossa lämmössä.
  6. Irrota marenkilevyt ja laita pyöreä levy pohjaksi, pursota sen reunaan vaahdoksi vatkatusta kermasta rengas ja nosta marenkirengas päälle. Pursota taas kermavaahtoa ja nosta päälle toinen rengas. Viipaloi mansikat, mausta sokerilla ja sitruunamehulla tai lisää pakastettuja vadelmia ja sekoita marjat kovaksi vaahdoksi vatkattuun kermaan ja rahkaan. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kermarahkamarjatäytettä renkaan sisälle. Nosta marenkiristikko päälle. Kakun koristeeksi sopivat hyvin syötävät kukat.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marenkiunelma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.