Reseptit
6
Kiitos

Marokkolainen appelsiinilohi

Marokkolainen uunilohi muhii meheväksi sitrusten ja taateleiden säväyttämässä tomaattikastikkeessa. Lisänä maistuu keitetty riisi tai couscous.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Appelsiiniuunilohi:

1 kg lohi- tai kirjolohifileetä
1 tl suolaa
valko- tai mustapippuria

kastike:

1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1/2 dl rusinoita tai taateleita
rouhittua mustapippuria
250 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl ruoko- tai fariinisokeria
korianterin oksia
puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

1. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja aseta ne öljyllä sipaistuun uunivuokaan tai annosvuokiin.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon muut kastikeainekset ja keitä seosta hiljalleen ilman kantta puolisen tuntia.

3. Kaada seos vuokaan kalan päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoa riisin, bulgurin tai kuskusin kanssa.

Katso myös: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marokkolainen appelsiinilohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X