Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa
Kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa ovat taivaallinen alkuruoka.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Paistetut kampasimpukat:
- 12 tuoretta tai pakastettua kampasimpukkaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 25 g voita
- 2 rkl vermuttia
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Meloni-avokadosalsa
- ½ kpl hunajameloni
- 1 kpl kypsä avokado
- 1 kpl limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 ripaus suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Paistetut kampasimpukat valmistuvat näin:
1. Sulata jäiset kampasimpukat hitaasti jääkaapissa pakkauksessaan. Valuta ja nosta kampasimpukat kuivahtamaan talouspaperin päälle.
2. Valmista meloni-avokadosalsa. Lohko meloni ja leikkaa palat kuorettomiksi. Paloittele meloni. Halkaise avokado, poista siemen ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Pilko avokado. Sekoita ainekset ja mausta limetinkuorella ja mehulla sekä mausteilla.
3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kampasimpukat. Paista kampasimpukoita kohtalaisella lämmöllä toiselta puolelta, kunnes niissä on kaunis paistopinta. Käännä ja lisää voi. Paista hetki. Lisää vermutti ja appelsiininkuori ja valele nesteellä kampasimpukoita. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile paistetut kampasimpukat meloni-avokadosalsan kera.
Kokeile myös muita äyriäisreseptejä:
Pekonivoilla gratinoidut osterit Kermainen simpukkakeitto Merimiehen sinisimpukat Hummerihodarit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kampasimpukat japanilaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa