Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa

Kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa ovat taivaallinen alkuruoka.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
12 tuoretta tai pakastettua kampasimpukkaa
2 rkl rypsiöljyä
25 g voita
2 rkl vermuttia
1/2 appelsiinin raastettu kuori
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

MELONI-AVOKADOSALSA

1/2 hunajameloni
1 kypsä avokado
1 limetin raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Sulata jäiset kampasimpukat hitaasti jääkaapissa pakkauksessaan. Valuta ja nosta kampasimpukat kuivahtamaan talouspaperin päälle.

2. Valmista meloni-avokadosalsa. Lohko meloni ja leikkaa palat kuorettomiksi. Paloittele meloni. Halkaise avokado, poista siemen ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Pilko avokado. Sekoita ainekset ja mausta limetinkuorella ja mehulla sekä mausteilla.

3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kampasimpukat. Paista kampasimpukoita kohtalaisella lämmöllä toiselta puolelta, kunnes niissä on kaunis paistopinta. Käännä ja lisää voi. Paista hetki. Lisää vermutti ja appelsiininkuori ja valele nesteellä kampasimpukoita. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile meloni-avokadosalsan kera.

Kokeile myös muita äyriäisreseptejä:

Pekonivoilla gratinoidut osterit
Kermainen simpukkakeitto
Merimiehen sinisimpukat
Hummerihodarit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X