Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Mausteinen kasvispata

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 rkl (luomu)oliiviöljyä
1 rkl kanelia
1 rkl kurkumaa
1.5 tl kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl kuivattua inkivääriä
2-3 (luomu)sipulia
2-3 (luomu)valkosipulinkynttä
4 (luomu)porkkanaa
2 tlk (luomu)tomaattimurskaa
1 tl (luomu)kikherneitä
1 tlk (luomu)kidneypapuja
suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta persiljaa ja korianteria

Valmistusohje

Mausteinen kasvispata saa ruokaisuutta pavuista ja kikherneistä. Muheva patasopii tarjoiltavaksi sellaisenaan vaalean leivän ja salaatin kanssa. Lisukkeeksi käy myös esimerkiksi quinoa. Mausteiden joukkoon voi laittaa myös tähtianiksia ja kanelitankoja, jotka lisätään tomaattimurskan yhteydessä.

1. Kuutioi sipulit ja porkkanat.
Hienonna valkosipulin kynnet
mahdollisimman pieneksi. Kuumenna
paistinpannussa öljy ja
mausteet. Lisää sipulit ja porkkanat
ja kuullota niitä mausteöljyssä,
kunnes ovat pehmentyneet
hieman ja saaneet kauniin värin.

2. Huuhtele ja valuta kikherneet
ja pavut lävikössä. Lisää pannuun
tomaattimurska ja papuseos.
Mausta suolalla ja pippurilla ja
anna hautua kannen alla vähintään
10 minuuttia (voi olla jopa 30
minuuttia). Koristele kasvispata lopuksi tuoreella
persiljalla tai korianterilla.

Resepti: Erika Haakana, Helsinki

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen kasvispata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X