Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen mustikkakeitto

Mausteinen mustikkakeitto on kevyt ja herkullinen välipala. Kokeile vaikkapa puuron seurassa tai nauti sellaisenaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Maustenen mustikkakeitto:

  • 7 dl vettä
  • 4 dl pakastemustikoita
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 tähtianis
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Mausteinen mustikkakeitto tehdään helposti näin:

Mittaa kattilaan vesi, mustikat, sokeri, kardemumma ja tähtianis. Keitä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.

Sekoita perunajauhot veteen. Lisää suurus liemeen yhtäjaksoisesti kaataen ja samalla puuhaarukalla sekoittaen. Kiehauta keitto ja pane se jäähtymään kulhoon. Ripottele pinnalle vähän sokeria.

Tarjoa sellaisenaan tai puuron kanssa.

Katso myös: Mansikkakeitto

Katso myös Anna.fi/ruoka: Uuniohrapuuroa ja marjakeittoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen mustikkakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.