Mausteinen mustikkakeitto
Mausteinen mustikkakeitto on kevyt ja herkullinen välipala. Kokeile vaikkapa puuron seurassa tai nauti sellaisenaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Maustenen mustikkakeitto:
- 7 dl vettä
- 4 dl pakastemustikoita
- ½ dl sokeria
- ½ tl kardemummaa
- 1 tähtianis
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Mausteinen mustikkakeitto tehdään helposti näin:
Mittaa kattilaan vesi, mustikat, sokeri, kardemumma ja tähtianis. Keitä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.
Sekoita perunajauhot veteen. Lisää suurus liemeen yhtäjaksoisesti kaataen ja samalla puuhaarukalla sekoittaen. Kiehauta keitto ja pane se jäähtymään kulhoon. Ripottele pinnalle vähän sokeria.
Tarjoa sellaisenaan tai puuron kanssa.
Katso myös: Mansikkakeitto
Katso myös Anna.fi/ruoka: Uuniohrapuuroa ja marjakeittoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen mustikkakeitto