Reseptit
30-60 min
12

Mausteinen tomaattikeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
450 g Grillatut kasvikset-pakasteseosta (Pirkka)
tilkka öljyä
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
0.5 dl öljyä
800 g tomaattimurskaa
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1.5 l vettä
1 dl valkoviiniä
(1 kanaliemikuutio)
1 rkl ruokosokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
noin 2 tl suolaa
2 tl oreganoa
2 tl timjamia
ripaus chiliä
1 tl piparkakkumaustetta
(2 dl kermaa)

Pinnalle

4 kypsää tomaattia
basilikaa

Valmistusohje

Mausteinen tomaattikeitto lämmittää villeässä säässä ulkoilun jälkeen. Kerma pehmentää tomaattikeiton mausteista makua.

1. Kaada jäiset pakastekasvikset uunipannulle. Kaada päälle hieman öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä, lisää paahdetut kasvikset ja muut ainekset kermaa lukuunottamatta.

3. Hauduta aineksia noin puoli tuntia ja soseuta. Tarkista tomaattikeiton maku ja lisää kerma.

4. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Silppua tomaatit pieniksi paloiksi ja lusikoi ne keiton pinnalle. Koristele tomaattikeitto basilikanlehdillä.

Kokeile myös muita maukkaita keittoja:
Kikherne-tomaattikeitto
Tulinen paprikakeitto
Paahdettu kasvissosekeitto
Ruoka.fi: Kukkakaalikeitto

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen tomaattikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X