
Mausteinen tomaattikeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
- 450 g Grillatut kasvikset-pakasteseosta (Pirkka)
- tilkka öljyä
- 2 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 0.5 dl öljyä
- 800 g tomaattimurskaa
- 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1.5 l vettä
- 1 dl valkoviiniä
- (1 kanaliemikuutio)
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- noin 2 tl suolaa
- 2 tl oreganoa
- 2 tl timjamia
- ripaus chiliä
- 1 tl piparkakkumaustetta
- (2 dl kermaa)
Pinnalle
- 4 kypsää tomaattia
- basilikaa
Valmistusohje
Mausteinen tomaattikeitto lämmittää villeässä säässä ulkoilun jälkeen. Kerma pehmentää tomaattikeiton mausteista makua.
1. Kaada jäiset pakastekasvikset uunipannulle. Kaada päälle hieman öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä, lisää paahdetut kasvikset ja muut ainekset kermaa lukuunottamatta.
3. Hauduta aineksia noin puoli tuntia ja soseuta. Tarkista tomaattikeiton maku ja lisää kerma.
4. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Silppua tomaatit pieniksi paloiksi ja lusikoi ne keiton pinnalle. Koristele tomaattikeitto basilikanlehdillä.
Kokeile myös muita maukkaita keittoja:
Kikherne-tomaattikeitto
Tulinen paprikakeitto
Paahdettu kasvissosekeitto
Ruoka.fi: Kukkakaalikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen tomaattikeitto