Mausteiset glögipäärynät
Mausteiset glögipäärynät ovat juuri sopivat jouluaterian päätökseksi. Päärynät keitetään mausteisessa vaaleassa sitrusglögissä, maustetaan tujauksella likööriä ja annetaan muhia liemessä seuraavaan päivään.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Mausteiset glögipäärynät
6
päärynää
1 l
omena- tai päärynämehua
1
sitruunan kuori ja mehu
2 dl
kide- tai ruokosokeria
2
kanelitankoa
peukalonpään kokoinen pala
tuoretta inkivääriä
5
tähtianista
(5 dl
aprikoosi- tai Xantélilikööriä)
Inkiväärisiirappi:
2 dl
vaaleaa siirappia
1 dl
päärynöiden keitinlientä
1 rkl
raastettua inkivääriä
4
tähtianista
1
kanelitanko
Inkiväärikerma:
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
inkiväärisiirappia
Keskustelu
Kommentoi juttua: Mausteiset glögipäärynät