Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Glögipäärynät

Mausteiset glögipäärynät ovat juuri sopivat jouluaterian päätökseksi. Päärynät keitetään mausteisessa vaaleassa sitrusglögissä, maustetaan tujauksella likööriä ja annetaan muhia liemessä seuraavaan päivään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mausteiset glögipäärynät

  • 6 päärynää
  • 1 l omena- tai päärynämehua
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 dl kide- tai ruokosokeria
  • 2 kanelitankoa
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 5 tähtianista
  • (5 dl aprikoosi- tai Xantélilikööriä)

Inkiväärisiirappi:

  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl päärynöiden keitinlientä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 4 tähtianista
  • 1 kanelitanko

Inkiväärikerma:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl inkiväärisiirappia

Valmistusohje

Mausteiset glögipäärynät valmistuvat näin helposti, mutta vaativat aikaa maustuakseen.

1. Kuori päärynät. Mittaa mehu, sitruunankuori ja mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta liemi ja pane päärynät liemeen. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää alkoholi ja anna jäähtyä. Nosta liemen jäähdyttyä jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

2. Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja kuumenna noin 10 minuuttia. Anna maustua seuraavaan päivään.

3. Nosta päärynät liemestä annosmaljoihin. Käytä liemi vaikka glögiin. Vaahdota kerma ja mausta se inkiväärisiirapilla. Valuta siirappia päärynöille ja tarjoa mausteiset glögipäärynät  kermavaahdon kera joulupöydän jälkiruokana.

Mausteiset glögipäärynät ja kermavaahtoa lusikassa
Raskaan aterian jälkeen maistuu raikas ja hedelmäinen jälkiruoka Kuva: Kristiina Kurronen

Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä herkuilla hurmaat juhlavieraasi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Päärynä-piparitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögipäärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.