Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteiset karitsapullat Lähi-idän tyyliin

Kurkuma, kaneli ja juustokumina maustavat nämä ihanuudet.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Karitsanlihapullat

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl punasipuli hienonnettuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 kourallinen pinjansiemeniä rouhittuna
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • ½–1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettuja yrttejä esim. korianteria ja persiljaa
  • 1 kpl kananmuna

Tomaattikastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl punasipuli hienonnettuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna (voit laittaa enemmänkin jos haluat)
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl fariini-, ruoko- tai kidesokeria
  • 1–2 rkl balsamicoa
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä
  • suolaa ja pippuria
  • vettä kastikkeen notkistamiseen
  • pinjansiemeniä koristeluun

Valmistusohje

Karitsanlihapullat Lähi-idän tyyliin valmistetaan näin:

Karitsanlihapullat kypsyvät nopeasti pannulla.

  1. Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu puna- ja valkosipuli sekä pinjansiemenhakkelus. Älä ruskista.
  2. Kaada kuullotetut raaka-aineet kulhoon ja lisää jauheliha, mausteet, yrtit sekä kananmuna. Puristele taikina tasaiseksi massaksi. Paista kullanruskeiksi.
  3. Valmista kastike.
  4. Pilko ja kuullota hienonnetut sipulit kattilassa. Lisää muut ainekset ja keitä niitä kattilassa miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Voit halutessasi sosuettaa kastikkeen sauvasekoittimella.
  5. Lisää paistetut lihapullat kastikkeeseen. Tarjoa turkkilaisen jogurtin, hienonnettujen yrttien sekä hyvän, juureen leivotun leivän kanssa. Koristele karitsanlihapullat lopuksi pannulla nopeasti paahdetuilla pinjansiemenillä.

Katso myös: 4 vaihtoehtoa perinteiselle lammaspaistille

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karitsan karetta kahvikastikkeen kanssa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset karitsapullat Lähi-idän tyyliin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.