
Mausteiset karitsapullat Lähi-idän tyyliin
Kurkuma, kaneli ja juustokumina maustavat nämä ihanuudet.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Karitsanlihapullat
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl punasipuli hienonnettuna
- 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 kourallinen pinjansiemeniä rouhittuna
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- ½–1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- hienonnettuja yrttejä esim. korianteria ja persiljaa
- 1 kpl kananmuna
Tomaattikastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl punasipuli hienonnettuna
- 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna (voit laittaa enemmänkin jos haluat)
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl fariini-, ruoko- tai kidesokeria
- 1–2 rkl balsamicoa
- hienonnettuja tuoreita yrttejä
- suolaa ja pippuria
- vettä kastikkeen notkistamiseen
- pinjansiemeniä koristeluun
Valmistusohje
Karitsanlihapullat Lähi-idän tyyliin valmistetaan näin:
Karitsanlihapullat kypsyvät nopeasti pannulla.
- Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu puna- ja valkosipuli sekä pinjansiemenhakkelus. Älä ruskista.
- Kaada kuullotetut raaka-aineet kulhoon ja lisää jauheliha, mausteet, yrtit sekä kananmuna. Puristele taikina tasaiseksi massaksi. Paista kullanruskeiksi.
- Valmista kastike.
- Pilko ja kuullota hienonnetut sipulit kattilassa. Lisää muut ainekset ja keitä niitä kattilassa miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Voit halutessasi sosuettaa kastikkeen sauvasekoittimella.
- Lisää paistetut lihapullat kastikkeeseen. Tarjoa turkkilaisen jogurtin, hienonnettujen yrttien sekä hyvän, juureen leivotun leivän kanssa. Koristele karitsanlihapullat lopuksi pannulla nopeasti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Katso myös: 4 vaihtoehtoa perinteiselle lammaspaistille
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karitsan karetta kahvikastikkeen kanssa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteiset karitsapullat Lähi-idän tyyliin