Reseptit
30-60 min
4

Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl harissa-maustetahnaa
50 g pinaattia
noin 3 dl keitettyjä tai
1 prk (380 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 vaalea, hieman kuivahtanut leipäviipale
½ sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
1 kananmunan valkuainen

paistamiseen:

öljyä

Tomaattikastike:

1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1.5 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
50 g pinaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuullota öljyssä pannulla
miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää
maustetahna ja hienonnetut pinaatinlehdet.
Kääntele aineksia lämpimällä
pannulla, kunnes pinaatit hieman
kypsyvät. Valuta seos monitoimikoneeseen
ja revi joukkoon leipä viipale.
Lisää loput ainekset ja aja leikkuuterällä
nopeasti karkeaksi soseeksi.

2. Muotoile kostutetuin käsin
taikinasta pullia ja nosta ne vadille
odottamaan.

3. Laita kattilaan tomaattimurska,
mausteet ja hienonnetut pinaatit.
Anna kastikkeen kiehua miedolla
lämmöllä 10 minuuttia.

4. Friteeraa pullat runsaassa öljyssä
kypsiksi. Lisää kastikkeeseen ja tarjoa
esimerkiksi höyrytetyn couscousin ja
salaatin kera.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X