Reseptit
30-60 min
4

Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät

Kokeile pinaattisen tomaattikastikkeen kera tarjottavia mausteisia kikherne-pinaatipyöryköitä, joihin lusikallinen harissaa tuo tujauksen tunisialaista tulisuutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät:

2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl harissa-maustetahnaa
50 g pinaattia
noin 3 dl keitettyjä tai
1 prk (380 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 vaalea, hieman kuivahtanut leipäviipale
½ sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
1 kananmunan valkuainen

paistamiseen:

öljyä

Tomaattikastike:

1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1.5 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
50 g pinaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä pannulla miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää
maustetahna ja hienonnetut pinaatinlehdet. Kääntele aineksia lämpimällä pannulla, kunnes pinaatit hieman kypsyvät. Valuta seos monitoimikoneeseen ja revi joukkoon leipä viipale. Lisää loput ainekset ja aja leikkuuterällä nopeasti karkeaksi soseeksi.

2. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta pullia ja nosta ne vadille odottamaan.

3. Laita kattilaan tomaattimurska, mausteet ja hienonnetut pinaatit. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

4. Friteeraa pullat runsaassa öljyssä kypsiksi. Lisää kastikkeeseen ja tarjoa esimerkiksi höyrytetyn couscousin ja salaatin kera.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X