appelsiini-suklaakakku Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä appelsiini-suklaakakku

Appelsiini-suklaakakku on mehevä vierasvara ja kahvipöydän herkku. Appelsiinin ja tumman suklaan maut täydentävät tässä kakussa upeasti toinen toisiaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30 annosta

Ainekset

Appelsiini-suklaakakku

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 120 g (pussillinen) taloussuklaarouhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3.5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Appelsiini-suklaakakku valmistuu näin

1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti. Lisää hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä suklaarouhe. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen. Sekoita tasainen kakkutaikina.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa appelsiini-suklaakakku ritilälle jäähtymään.

Katso myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä appelsiini-suklaakakku

Tiia

Minkä kokoiseen vuokaan tämä ohje on?

Karoliina

Ei ollut ainakaan 24 cm kakkuvuokaan… 😀

Hanna

Voisiko laittaa kakunteko ohjeen niin, että sen löytää. Ohjeessa luki ” Jatkuu mainosten jälkeen.” Ohje oli kuitenkin reseptin takana.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.