Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiini-suklaamoussekakku

Tuhdin näköinen kolmikerroksinen suklaamoussekakku on raikkaan appel­siinimousseker­roksen ansiosta ihanan pehmeä ja maukas.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 75 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2/3 tl suolaa
  • ¾ dl tummaa, laadukasta sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3 kananmunaa

Suklaamousse:

  • 125 g tummaa suklaata
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Appelsiinimoussea:

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl appelsiinimehua (purista tuoreesta appelsiinista)
  • 2-3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl liivatejauhetta (tai 3 liivatelehteä)
  • 1 ½ rkl appelsiinimehua (purista tuoreesta appelsiinista)

Valmistusohje

Appelsiini-suklaamoussekakku leivotaan näin:

1. Leivo pohja ajoissa ja jäähdytä se hyvin. Sulata voi ja pilkottu suklaa pienessä kattilassa tai mikrossa. Se­koita joukkoon sokeri, suola ja siivilöi­ty tumma kaakaojauhe. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Kaada taikina kevyesti voideltuun irtopohjavuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.

2. Laita kakkupohja tarjoilulautaselle ja sen ympärille irtopohjavuoan reu­naosa. Voitele reunaosan sisäpuoli kevyesti öljyllä. Tämä auttaa kakkua irtoamaan kauniisti.

3. Tee suklaamousse. Sulata suklaa. Sekoita joukkoon öljy. Vatkaa vispi­kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto. Sekoita joukkoon sula suklaa. Lusikoi mousse kakkupohjan päälle.

4. Valmista appelsiinimousse. Vat­kaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto, hienoksi raastettu appelsiininkuori ja 1 dl appelsiinista puristettua mehua. Sekoita liivatejauhe appelsiinimehuun (1 1⁄2 rkl). Anna liivatteen turvota muu­tama minuutti. Kuumenna turvonnutta liivatetta mikrossa noin 20 se­kuntia, kunnes se on sulanut. Sekoita liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Levitä täyte suklaamoussen päälle. Laita appelsiini-suklaamoussekakku jääkaappiin jähmettymään muu­tamaksi tunniksi tai yön yli.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Suussasulavat suklaamoussekakut:

suklaamoussetäytekakku

Suklaamoussetäytekakku

suklaa-appelsiini-moussekakku

Suklaa-appelsiini-moussetäytekakku

vadelmainen suklaamoussekakku

Vadelmainen suklaamoussekakku

Anna.fi: Mustaherukka-suklaamoussekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaamoussekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.