1. Valmista ensin sipulikastike. Kuori ja suikaloi kaksi sipulia. Kuullota öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia pehmeiksi. Lisää pannulle 3/4 desilitraa vettä, puolitoista ruokalusikallista ketsuppia, ruokalusikallinen hunajaa sekä puoli teelusikallista chilijauhetta, 1/4 teelusikallista jauhettua kanelia, 1/4 teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista rouhittua mustapippuria. Anna kiehua vielä noin viisi minuuttia. Nosta jäähtymään. Mittaa sata grammaa hapankaalia, puoli desilitraa ranskankermaa ja puoli desilitraa vettä kattilaan, lämmitä noin viisi minuuttia.
2. Ota neljä hot dog -sämpylää. Leikkaa sämpylöiden kylkeen syvä viilto, mutta älä leikkaa kokonaan läpi. Lämmitä sämpylät uunissa, mikrossa tai höyrykattilan siiviläosassa kannen alla. Kuumenna neljä kuoretonta grillimakkaraa paistamalla, höyryttämällä tai keittäen.
3. Kokoa New York hot dog -sämpylät. Lusikoi halkaistujen sämpylöiden väliin hapankaaliseosta ja nosta päälle makkara. Jaa päälle sipulikastike. Pursota hodarien pinnalle runsaasti sinappia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2022.
Lue myös: Hot dog on suosittu katuruokaherkku – tuunaa hodarit erilaisilla täytteillä
Lue myös Anna.fi: Hyvä hampurilainen vaatii rinnalleen arvoisensa lisukkeet – listasimme parhaat ohjeet ja ideat, jotka viimeistelevät maukkaan burgeriaterian
Kommentoi
Kommentoi juttua: New York hot dog