Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Sikke Sumarin minipavlovat

Minipavlovat, sesongin tuoreet marjat sekä pallo jäätelöä ja nokare kermavaahtoa muodostavat kesän suloisimman jälkiruoan. Täydellinen pavlova on pinnalta rapea ja sisältä herkullisen sitkeä. Kehäkukan terälehdet ja ruiskaunokit koristavat annoksia. Minipavlovat leivotaan Sikke Sumarin herkullisella ohjeella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marengit

140 g kananmunanvalkuaista
240  g sokeria
1/4 tl suolaa
Mainos

Tarjoilu

1 l vaniljajääätelöä
2 dl kermavaahtoa
5 dl tuoreita vadelmia
3 rkl puutarhan syötäviä kukkia

Valmistusohje

Minipavlovat leivotaan helposti Sikke Sumarin ohjeella:

  1. Mittaa kuivaan ja puhtaaseen kulhoon 140 grammaa kananmunanvalkuaisia. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää samalla pikkuhiljaa 240 grammaa sokeria ja 1/4 teelusikallista suolaa. Vatkaa, kunnes marenki on tasaisen kiiltävää ja sokeri liuennut vaahtoon. Voit tunnustella sormella, että joukossa ei ole sokerikiteitä.
  2. Lusikoi marenkia leivinpaperin päälle pellille. Tee noin kymmenen kiekkoa (määrä riippuu siitä kuinka suuria tai pieniä kekoja teet.) Tee pieni painallus keskelle.
  3. Paista marenkeja 120 asteessa uunin keskitasolla 75 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Aseta marengit tarjoiluvadille. Pyöräytä jätskipallo marengin syvennykseen. Lisää lusikallinen kermavaahtoa. Viimeistele herkku kauden marjoilla ja somista syötävillä puutarhakukilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/20.

Lue myös: Pavlova – jumalainen marenkikakku taipuu moneen makuun

Lue myös Anna.fi: 10 minuutin pistaasipavlova

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sikke Sumarin minipavlovat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X