Sikke Sumarin minipavlovat
Minipavlovat, sesongin tuoreet marjat sekä pallo jäätelöä ja nokare kermavaahtoa muodostavat kesän suloisimman jälkiruoan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marengit
- 140 g kananmunanvalkuaista
- 240 g sokeria
- ¼ tl suolaa
Tarjoilu
- 1 l vaniljajääätelöä
- 2 dl kermavaahtoa
- 5 dl tuoreita vadelmia
- 3 rkl puutarhan syötäviä kukkia
Valmistusohje
Minipavlovat leivotaan helposti Sikke Sumarin ohjeella:
- Mittaa kuivaan ja puhtaaseen kulhoon 140 grammaa kananmunanvalkuaisia. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää samalla pikkuhiljaa 240 grammaa sokeria ja 1/4 teelusikallista suolaa. Vatkaa, kunnes marenki on tasaisen kiiltävää ja sokeri liuennut vaahtoon. Voit tunnustella sormella, että joukossa ei ole sokerikiteitä.
- Lusikoi marenkia leivinpaperin päälle pellille. Tee noin kymmenen kiekkoa (määrä riippuu siitä kuinka suuria tai pieniä kekoja teet.) Tee pieni painallus keskelle.
- Paista marenkeja 120 asteessa uunin keskitasolla 75 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Aseta marengit tarjoiluvadille. Pyöräytä jätskipallo marengin syvennykseen. Lisää lusikallinen kermavaahtoa. Viimeistele herkku kauden marjoilla ja somista syötävillä puutarhakukilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/20.
Lue myös: Pavlova – jumalainen marenkikakku taipuu moneen makuun
Lue myös Anna.fi: 10 minuutin pistaasipavlova
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sikke Sumarin minipavlovat