Ruoka

Jäätelöannos tekee paluun – tee itse jätskibaarien rakastetut klassikkoherkut

Jäätelöannos kuuluu kesään. Itse tehden tee upeimmat ja näyttävimmät annokset – ihan kuin jäätelöbaarissa.

Jäätelöannos on kotijäätelöbaarin näyttävä herkku. Jäätelöbaari voi olla juhlien ohjelmanumero. Itse tehdyt jäätelöannokset ovat parhaita, sillä voit koota niihin juuri sellaisen määrän jäätelöä kuin haluat ja voit leikitellä lisukkeilla ja täytteillä. Vain mielikuvitus on rajana jäätelöannoksissa.

Kokoisimme parhaat ideat jäätelöbaarin jäätelöannoksiin.

Jäätelöannos: Klassikot toimivat aina

Klassikot toimivat aina. 1980-luvun suosikkiannokseen banana splitiin upotetaan kolmen eri jäätelön lisäksi ananasta, kirsikoita ja mansikoita. Suklaakastike kruunaa herkun.

Tarina kertoo, että persikka melba -jäätelöannos on kehitelty jo 1800-luvulla Lontoon Savoy-hotellissa kunnioittamaan australialaista sopraanoa Nellie Melbaa. Se on helppo tehdä näyttävän näköiseksi.

Kaikki hedelmät eli tutti frutti -jäätelö on tehty valmiista kuivatuista hedelmistä. Kandeeratut hedelmät ovat jopa pilkottu valmiiksi. Halutessasi voit lorauttaa joukkoon appelsiinilikööriä.

Appelsiinin ja colajuoman vastustamaton yhdistelmä toimii hyvin mehujäänä. Tikuksi voi tökätä lusikan, jos jäätelötikkuja ei ole saatavilla. Muottina toimii esimerkiksi muki tai muffinivuoka.

Suklaapommituutti tehdään suklaalla valellun vohvelin sisälle. Ensin kuorrutetaan vohveli ja sisälle ripotellaan hasselpähkinärouhetta ja tuutti täytetään kahdella erilaisella suklaajäätelöllä ja -kastikkeella.

Aikuisten rommi-rusinajäätelössä on tilkka tummaa rommia, hiukan vaniljaa ja maukasta kookossokeria. Kurkkaa kaapin perälle ja etsi vanhat rommipullon pohjat ja lorauta ne jäätelön joukkoon.

Suklaanystävän jäätelöannokset

Suklaa toimii aina jäätelöissä. Erilaiset suklaapatukat toimivat jäätelöiden makuina hyvin. Esimerkiksi Pätkiksestä tulee ihana jäätelö. Kokeile myös tätä Suklaapossu-bloggaajan ohjetta pätkisjäätelöstä.

Jäätelöannos: Lasten suosikit

Valmiiden keksien väliin voi upottaa jäätelömakuja ja näin tehdä hauskoja keksijäätelöitä. Nämä voi tehdä hyvin etukäteen valmiiksi pakastimeen esimerkiksi lastenjuhlia ajatellen. Jäätelömakua voi vaihdella ja kekseinä voi käyttää suklaakeksejä, cookietyyppisiä itse tehtyjä keksejä tai vaikka kaurakeksejä.

Hauska yhdistelmä on sekoittaa vadelmaa ja lakritsia kuten tässä jäätelössä. Kondensoitu maito on pehmeyden salaisuus.

Eri makuisista hilloista saa hauskoja makuja itse tehtyihin jäätelöihin. Aprikoosihillosta tulee kaunis oranssijäätelö.

Raikkaat jäätelöannokset

Sitruksista kuten sitruunasta ja appelsiinista tulee raikkaita makuja jäätelöihin. Myös kotimaiset marjat ovat loistava tapa maustaa jäätelömassaa. Myös pakastealtaan kirsikoita kannattaa kokeilla, jos olet kirsikan ystävä.

Pakastemarjat kannattaa hyödyntää ennen seuraavaa sesonkia. Tässä vinkkejä pakasteen aarteiden hyödyntämiseen.

Jäätelöannoksen lisukkeet

Kola- ja kinuskikastikkeet ovat parhaita lisukkeita jäätelöille. Hyvä vaniljajäätelö ei kaipaa muuta seurakseen kuin itse tehdyn kastikkeen.

Lisäksi voit koristella jäätelöannoksia strösseleillä, erimallisilla vohveleilla ja kekseillä. Myös syötävät kukat sopivat jäätelöannoksiin koristeeksi.

Jäätelökakut

Jäätelökakun voi toteuttaa monella tavalla. ”Tiiliskivijäätelöistä” voi kasata esimerkiksi junan tai auton lastenjuhliin ja koristella sen upeasti.

Pehmittämällä kaupan valmisjäätelöä vähän voit sekoittaa sen joukkoon vaikka mitä makuja ja lusikoida muottiin. Jäätelökakun muottina voimia myös kakkuvuoat rengasvuoasta aina eri mallisiin erikoisvuokiin.

Klassikoiden klassikko on Baked Alaska -jäätelökakku, jonka marenkikuorrutuksen sisältä löytyy jäätelöä ja marjoja. Se on näyttävä idea juhliin.

Erikoiset jäätelöt

Erikoisuuden tavoittelija tekee pääsiäisenä mämmijäätelöä ja syksyllä sieniaikaan mausteisesta sikurirouskusta kermajäätelöä.

Näyttävän ja helpon jälkiruoan saa juhliin vain kahdesta aineksesta. Näyttävän pinkki roseena kuohuva jäätelö tehdään punaviinistä ja vaniljajäätelöstä.

Sorbetit jäätelöbaariin

Sorbetit kuuluvat jäätelöbaariin. Ne maistuvat hellepäivänä tai suun raikastajana ja väliruokana pitkällä illallisella. Itse tehty sorbetti kauden marjoista toimii aina.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäätelöannos tekee paluun – tee itse jätskibaarien rakastetut klassikkoherkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.