Miso-hunaja palsternakat
Misotahna on fermentoiduista soijapavuista valmistettua paksua tahnaa. Se antaa ruokiin umamimaisen eli täyteläisen ja suolaisen maun. Hunaja karamellisoi palsternakat kauniin värisiksi. Misolla, hunajalla ja seesamilla maustetut palsternakat vievät kielen.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Miso-hunaja palsternakat:
- 2 rkl misotahnaa
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl seesaminsiemeniä
- 800 g palsternakkoja
- 2 vartta kevätsipulia
- ½ dl lehtipersiljaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Miso-hunaja palsternakat
Hunaja ei kuulu vegaanin joulupöytään. Tuliko tämä jotenkin uutena asiana ruokatoimittajalle…?
Hunaja ei ole vegaaninen tuote (=eläinperäinen valmiste).
Jotta ruoasta saa vegaanisen, voi hunajan korvata esimerkiksi agavesiirapilla, jonka maku ja koostumus ovat kuin hunajan, mutta se on luonnollinen kasvisvaihtoehto. 🙂