Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Miso-hunaja palsternakat

Misotahna on fermentoiduista soijapavuista valmistettua paksua tahnaa. Se antaa ruokiin umamimaisen eli täyteläisen ja suolaisen maun. Hunaja karamellisoi palsternakat kauniin värisiksi. Misolla, hunajalla ja seesamilla maustetut palsternakat vievät kielen.

Ainekset

Miso-hunaja palsternakat:

  • 2 rkl misotahnaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl seesaminsiemeniä
  • 800 g palsternakkoja
  • 2 vartta kevätsipulia
  • ½ dl lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita kulhossa kaksi ruokalusikallista misotahnaa, kaksi ruokalusikallista hunaja, yksi ruokalusilallinen oliiviöljyä, yksi teelusikallinen seesamiöljyä ja 1 1/2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä.

3. Kuori 800 grammaa palsternakkoja ja leikkaa pituussuunnassa reiluiksi paloiksi. Sekoita kastike joukkoon ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Peitä pelti foliolla ja paista 10 minuuttia.

4. Ota folio pois, sekoita joukkoon kaksi vartta kevätsipulieita. Jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia, kunnes palsternakka on saanut väriä ja pehmennyt. Ota miso-hunaja palsternakat pois uunista ja lisää puoli desilitraa lehtipersiljaa.

Vinkki: Korvaa vegaanisessa versiossa hunaja esimerkiksi vaahterasiirapilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Keltajuuri, lanttu, juuriselleri… Osaatko käyttää juureksia?

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Palsternakka-vuohenjuustopyree


Kommentoi

Kommentoi juttua: Miso-hunaja palsternakat

MP

Hunaja ei kuulu vegaanin joulupöytään. Tuliko tämä jotenkin uutena asiana ruokatoimittajalle…?

SK

Hunaja ei ole vegaaninen tuote (=eläinperäinen valmiste).
Jotta ruoasta saa vegaanisen, voi hunajan korvata esimerkiksi agavesiirapilla, jonka maku ja koostumus ovat kuin hunajan, mutta se on luonnollinen kasvisvaihtoehto. 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.