Juuresmuusi
Juuresmuusi tuo vaihtelua perinteiseen perunamuusiin. Porkkanat ja palsternakka antavat väriä ja makua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Juuresmuusi
- 700 g jauhoisia perunoita
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Juuresmuusi valmistuu helposti näin:
- Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka.
- Laita kasvikset kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.
- Valuta kasvikset, mutta ota keitinvesi talteen.
- Soseuta juuresmuusi survimella tai sähkövatkaimella. Notkista muusi keitinvedellä ja mausta suolalla.
Vinkki! Tarjoa juuresmuusi härkäpapupihvien kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.
Lue myös Anna.fi: Juuressose
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juuresmuusi