Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia

Lohikyljykset ovat kiekkomaisia annospaloja, jotka on leikattu kokonaisesta kalasta poikittain. Misotahna antaa lohelle uhkean umamimaisen maun. Nopeasti seesamiöljyssä paistetusta parsakaalista ja paksoista valmistuu helppo ja herkullinen kasvislisuke.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Miso-lohikyljykset:

  • 4 lohikyljystä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl misotahnaa
  • 1 rkl makeaa soijakastiketta
  • 1 rkl limetin mehua

Seesamikasvikset:

  • 1 paksoi
  • 300 g parsakaalia
  • 3-4 kevätsipulinvartta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl hoisinkastiketta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • ½ punainen chili
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Miso-lohikyljykset ja seesamikasvikset tehdään helposti näin:

1. Paista lohikyljykset pinnoitetulla pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta kyljykset. Sekoita kulhossa misotahna, soijakastike ja limetin mehu. Sivele lohien pinnat maustekastikkeella ja peitä pannu kannella. Anna lohipalojen hautua miedolla lämmöllä kypsiksi.

2. Huuhdo ja paloittele paksoi. Kuori parsakaalin varsi ja paloittele. Irrota kukinnot pienemmiksi paloiksi. Kiehauta paistinpannulla desi vettä ja lisää joukkoon parsakaalit. Peitä kannella ja anna kiehua 2–3 minuuttia. Poista kansi ja jatka kuumentamista täydellä teholla, kunnes kaikki vesi on höyrystynyt pois. Lisää joukkoon paksoi, hienonnetut kevätsipulit ja seesamiöljy. Paahda muutama minuutti. Lisää pannulle hoisinkastike, chilikastike ja ohueksi viipaloitu chili.

3. Tarjoile lämpimät kasvikset lohikyljysten kera. Ripottele annosten päälle seesaminsiemeniä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/2017.

Herkullliset lohiruoat valmistat myös näillä ohjeilla:

hoisin-lohi

Hoisin-lohi

kuorrutettuja lohimedaljonkeja leikkuulaudalla

Kuorrutetut lohimedaljongit

Marokkolainen uunilohi

Marokkolainen uunilohi

Ruoka.fi: Misolohta ja papuja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.