Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia

Lohikyljykset ovat kiekkomaisia annospaloja, jotka on leikattu kokonaisesta kalasta poikittain. Misotahna antaa lohelle uhkean umamimaisen maun. Nopeasti seesamiöljyssä paistetusta parsakaalista ja paksoista valmistuu helppo ja herkullinen kasvislisuke.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Miso-lohikyljykset:

4 lohikyljystä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl misotahnaa
1 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl limetin mehua

Seesamikasvikset:

1 paksoi
300 g parsakaalia
3-4 kevätsipulinvartta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl hoisinkastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 punainen chili
1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Paista lohikyljykset pinnoitetulla pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta kyljykset. Sekoita kulhossa misotahna, soijakastike ja limetin mehu. Sivele lohien pinnat maustekastikkeella ja peitä pannu kannella. Anna lohipalojen hautua miedolla lämmöllä kypsiksi.

2. Huuhdo ja paloittele paksoi. Kuori parsakaalin varsi ja paloittele. Irrota kukinnot pienemmiksi paloiksi. Kiehauta paistinpannulla desi vettä ja lisää joukkoon parsakaalit. Peitä kannella ja anna kiehua 2–3 minuuttia. Poista kansi ja jatka kuumentamista täydellä teholla, kunnes kaikki vesi on höyrystynyt pois. Lisää joukkoon paksoi, hienonnetut kevätsipulit ja seesamiöljy. Paahda muutama minuutti. Lisää pannulle hoisinkastike, chilikastike ja ohueksi viipaloitu chili.

3. Tarjoile lämpimät kasvikset lohikyljysten kera. Ripottele annosten päälle seesaminsiemeniä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/2017.

Herkullliset lohiruoat valmistat myös näillä ohjeilla:

hoisin-lohi

Hoisin-lohi

kuorrutettuja lohimedaljonkeja leikkuulaudalla

Kuorrutetut lohimedaljongit

Marokkolainen uunilohi

Marokkolainen uunilohi

Ruoka.fi: Misolohta ja papuja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X