Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mojito

Mojito on kuubalainen klassikkodrinkki, jossa maistuu viehkeästi minttu, limetti ja vaalea rommi. Juoman voi rakentaa joko perinteisesti laseihin tai ohjeen voi moninkertaistaa ja tarjota boolina.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Mojito

  • 2 tl vaaleaa ruokokidesokeria
  • 2 ½ cl limetinmehua
  • 10-15 tuoretta mintunlehteä
  • 5 cl vaaleaa rommia
  • soodavettä
  • jäitä

Mojito, koristelu

  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Mojito tehdään helposti näin:

  1. Mittaa tarjoilulasiin kaksi teelusikallista ruokokidesokeria, kaksi ja puoli senttilitraa limetinmehua ja noin kaksi ruokalusikallista soodavettä. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. 
  2. Ota 10-15 tuoretta mintunlehteä. Purista mintunlehtiä kevyesti käsiesi välissä ja lisää ne lasiin. 
  3. Lisää viisi senttilitraa vaaleaa rommia ja täytä lasi jäillä. Pyöräytä juomaa pitkävartisella lusikalla muutaman kerran, jotta jäät jäähdyttävät raaka-aineet. 
  4. Täytä lasi soodavedellä ja nostele juoma lusikalla kevyesti sekaisin – älä vatkaa, jotta soodaveden kuplat eivät karkaa! Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai limetinmehua.
  5. Koristele mojito tuoreella mintulla.

Lue myös: Raikas kesäjuoma – kokosimme Kotilieden piristävimmät drinkit ja boolit

Lue myös Anna.fi: Kippis! Kevään parhaat drinkit alkoholilla tai ilman


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mojito

Sinun täytyy kommentoidaksesi.