
Mojito
Mojito on kuubalainen klassikkodrinkki, jossa maistuu viehkeästi minttu, limetti ja vaalea rommi. Juoman voi rakentaa joko perinteisesti laseihin tai ohjeen voi moninkertaistaa ja tarjota boolina.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Mojito
- 2 tl vaaleaa ruokokidesokeria
- 2 ½ cl limetinmehua
- 10-15 tuoretta mintunlehteä
- 5 cl vaaleaa rommia
- soodavettä
- jäitä
Mojito, koristelu
- tuoretta minttua
Valmistusohje
Mojito tehdään helposti näin:
- Mittaa tarjoilulasiin kaksi teelusikallista ruokokidesokeria, kaksi ja puoli senttilitraa limetinmehua ja noin kaksi ruokalusikallista soodavettä. Sekoita, kunnes sokeri sulaa.
- Ota 10-15 tuoretta mintunlehteä. Purista mintunlehtiä kevyesti käsiesi välissä ja lisää ne lasiin.
- Lisää viisi senttilitraa vaaleaa rommia ja täytä lasi jäillä. Pyöräytä juomaa pitkävartisella lusikalla muutaman kerran, jotta jäät jäähdyttävät raaka-aineet.
- Täytä lasi soodavedellä ja nostele juoma lusikalla kevyesti sekaisin – älä vatkaa, jotta soodaveden kuplat eivät karkaa! Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai limetinmehua.
- Koristele mojito tuoreella mintulla.
Lue myös: Raikas kesäjuoma – kokosimme Kotilieden piristävimmät drinkit ja boolit
Lue myös Anna.fi: Kippis! Kevään parhaat drinkit alkoholilla tai ilman
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mojito