Valmistusohje
1. Nosta liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa 2 dl sokerista, glukoosisokeri ja vesi kiehumaan kattilaan. Vispaa valkuaiset lopun sokerin (1⁄2 dl) kanssa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kun sokeriliemi on kattilassa sokerimittarilla mitattuna 116-asteista, purista liivatteet vedestä ja liota sokeriliemeen. Kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla koko ajan koneen käydessä. Vatkaa seosta, kunnes seos jäähtyy kädenlämpöiseksi. Vatkaa lopuksi joukkoon espressojauhe.
2. Levitä keksit leivinpaperoidulle uunipellille ja pursota pinnalle vaahtokarkkimassa huipuiksi. Anna suukkojen jähmettyä huoneenlämmössä kaksi tuntia.
3. Kun massa on asettunut, sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita joukkoon kookosöljy. Pyörittele suukot suklaassa, ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
Kokeile myös muita mokkareseptejä:
Suklaa-mokkabrûlée
Affogato espresso-kinuskikastikkeella
Irish Coffee -kahvileivokset
Espressoboston
Ruoka.fi: Suklaa-mokkatorttu
Keskustelu
Miten muuten voi mitata tai tietää lämmön kuin sokerimittarilla? Ja voiko käyttää muuta kuin kookosöljyä?
Käytännössä voit käyttää mitä tahansa ruonalaittoon tarkoitettua kylmässä kovettuvaa rasvaa.
Itse käytin digitaalista paistinmittaria ja nannaa tuli!
Kommentoi juttua: Mokkasuklaasuukot